Kırklareli 9. Bağbozumu Şenlikleri’nde biraraya geldi

Hasat mevsiminin gelişi ile emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşayan yöre halkının bu sevincini pekiştirmek ve kültürel değerlerimizi yaşatmak adına ilimizde her yıl Eylül ayında kutlanan “Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri”nin 9’incisi 16 Eylül 2017 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

“Üzüm Kenti” Kırklareli’nde her yıl Eylül ayında bağbozumunun kutlaması amacıyla gerçekleştirilen “9. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu şenlikleri Yayla Mahallesinde kutlandı. Sabah saatlerinde Özgürlük ve Demokrasi Meydanında hareket eden şenlik korteji yürüyüşü ile başlayan etkinlikler ilerleyen saatlerde sayısız etkinlikler ile devam etti. Şenlik günü havanında sıcak olması ile birlikte Kırklareli halkı tarafından büyük ilgi gördü. 

Korteje çok sayıda katılım
“9. Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri”, 16 Eylül Cumartesi saat 11.45’de Kırklareli Özgürlük Meydanı’ndan hareket eden Şenlik Korteji ile başladı. Meydandan Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinden Yayla Mahallesi’ne gerçekleştirilen yürüyüşe; Kırklareli Belediye Başkanı, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç yanı sıra kurum, kuruluş yöneticileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
“Üzüm kenti Kırklareli”
Yayla Mahallesi’nde sonlanan yürüyüşün ardından, Bağbozumu Şenlikleri’nin kutlandığı Yayla Parkı önündeki meydanda etkinlikler başladı. Açılış konuşmasının ardından Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç konuşma yaptı. Konuklara hoş geldiniz diyerek söz başlayan Meriç, konuşmasına şöyle devam etti “Bağ bozumu etkinliği üzümün, bağların gelin olma günüdür bana göre.
Bu anlamda üzüm kenti olan Kırklareli’nin üzümüyle ve üzüm ürünleriyle tüm Türkiye’de tanıtılması gibi bir amacımız var. Buna yönelik olarak da, Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu etkinliklerimizi, ilk önce yerel, daha sonra bölgesel ve en sonunda da ulusal hale getirmek istiyoruz” dedi. Kırklareli Belediye başkanın konuşmasının ardından Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisi ile renklenen meydanda, şenliğin açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte, katılımcılara üzüm ikram edildi. İkramların ardından etkinlikler gün boyu devam etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Etkinlikler köylerin stantları çok güzeldi. Ama biz Tekirdağ'dan geldik. Önce Pehlivanköy panayırına gittik sonra bağbozumuna geldik. Yanımızda misafirlerimiz de vardı. Yol çalışmaları yüzünden aracımızı koyacağımız doğru dürüst bir park yeri bulamadık.

  2. alınterinin günü 21 Eylül 2017 Perşembe 15:13:58

    kırklareli bağbozumu şenliği alınterinin ödüllendirildiği bir gündü. emeği geçenlerin hepsine teşekkürler.

  3. kırklareli kaynaklı ürünlerin öne çıktığı çok güzel bir şenlikti. çabası geçenlere teşekkür ederiz. çok güzel bir gün geçirdik.