Kırklareli 8 Mart’ı kutluyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler mesaj yayımladı.

Türkiye’de son yıllarda kadınların sosyal hayatta daha fazla söz sahibi olmasıyla ülke gelişimine önemli katkı sağladığını ifade eden Vali Çiftçi, “Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum. Büyük Önder Atatürk’ün himayelerinde, Cumhuriyetimiz ile birlikte başlayan fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurmanın yükünü paylaşan Türk Kadını, sosyo-kültürel kalkınmaya ve karar alma mekanizmalarına etkin katılımı ile sosyo¬-ekonomik gelişmeye de çok büyük katkılar sağlamıştır.
Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşlarıdır. Toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, toplumun en küçük birimini oluşturan ailenin temel unsuru olan kadınlarımız, hayatın tüm alanlarında her türlü fedakârlığı göstererek bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmektedirler.
Yasalarımızda da kadın-erkek eşitliği sağlanarak, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, kısacası toplumsal yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit haklara sahip olması ve bu hakların pozitif ayrımcılıkla zenginleştirilmesi de kadınlara verilen değerlerin bir diğer ifadesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere, gelecek nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirecek olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.
“8 Mart Dünya Kadınlar
Günü Kutlu Olsun”
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. Minsolmaz mesajında; “Kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, toplumun en küçük birimini oluşturan ailenin temel unsurudur. Hayatın tüm alanlarında her türlü fedakarlığı gösteren kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmektedirler. Kadınlarımız toplumsal yaşamın sosyal-ekonomik-kültürel-siyasal-eğitim alanları ve karar alma mekanizmalarında yer alarak ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine de katkı sağlamaktadırlar. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
“Kadınlar ile toplum
daha güçlü”
Kadınlar ile toplumun daha güçlü olduğunu söyleyen CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma, barış özlemlerini, isteklerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk kadın hakları konusunda şunları söylemiştir:“ tam eşitlik. Erkeklerin hakları ne ise kadınlarınki de aynı. Hürriyetlerini hakkı ile kazandılar. Milletin yarısının sosyal hayata yabancı, uzak kalması uygun bulunamaz. Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda ifade ettiği gibi, toplumun yarısını yok sayarak çağı yakalamak mümkün değildir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoksulluk, eşitsizlik ve sosyal adaletsizlik kadınları erkeklerden daha çok etkilemektedir. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması için tüm insanlarımızın, kadınıyla, erkeğiyle toplumsal yaşama eşit haklarla, eşit fırsatlarla ve eşit sorumluluklarla katılması gerekmektedir.
Bu anlamda, kadınlarımızın haklarının geliştirilmesi, toplumsal yaşamdaki statülerinin yükseltilmesiyle ilgili çalışmalar sonuna kadar desteklenmelidir. 16 yıllık AKP hükümetlerinin görmezden geldiği demokrasi ve laiklik, geçmişte olduğu gibi bugün de kadının toplumsal hayatta yer almasının en önemli güvencesi olmaya devam edecektir. Daha demokratik bir ülke, daha özgür, daha eşitlikçi bir yaşam, savaştan ve şiddetten arındırılmış bir dünya umudu ile 8 mart dünya emekçi kadınlar günü kutluyorum” dedi.
“2023’e
kadınlarımız ile
yürüyeceğiz”
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Çiler mesajında 2023’e kadınlar ile yürüyeceklerini belirterek “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Tarih boyunca ülkemizin kadınları, istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldılar. Bugün de kadınlarımız, Türkiye’nin demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgalarını vuruyorlar.
15 Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakarlıklar ve cesaret, asla unutulmayacak bir görüntü olarak tarihimize nakşolunmuştur. Siyasi hayatımız boyunca, kadınlarımıza olan şükranımızı, onların haklarını koruma mücadelelerine destek vererek göstermenin çabası içinde olduk. Bundan sonra da her zaman onlara destek olacağız. Bu vesile ile ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol