Kırklareli 2018’e hazırlanıyor

Yeni yıla sayılı günler kala, ilimizde bulunan birçok esnaf yılbaşı
hazırlıklarına başladı. Kurban ve Ramazan Bayramlarının dışında şüphesiz esnafın bir diğer bayramı yılbaşında oluyor. Esnafın yüzünün güldüğü belirli günlerden biri olan yılbaşı için ilimiz esnafları geri sayıma başladı.

2018 yılına sayılı günler kala yapılan hazırlıklarda önemli satışların gerçekleşeceği düşüncesi ile ürün siparişleri yapılıyor. Bununla birlikte İlimiz kuruyemişçileri işlerin iyi gittiğini ve yeni yıl için hazırlık içinde olduklarını söyledi. Bayanların yılbaşı için yoğun ilgi gösterdiğini belirten kuruyemişçiler “Yeni yıla sayılı günler kala sıkıntı yaşamamak için daha önceki günlerde mal hazırlığımızı yapmıştık. Yılbaşını evde geçiren vatandaşlarımız, kuruyemiş satıcılarına büyük ilgi gösteriyorlar. Bizde bu talebi karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dediler.
Yılbaşında en çok bu ürünler tercih ediliyor
Yılbaşında en çok tercih edilen ürünlerde çam ağacı, çeşitli süsler ve noel baba şapkaları. Yılbaşının simgesi çam ağacı ve süsleri gibi ürünlerin satışını yapan esnaf “Çeşitlerimizi koyduk, ürünlerimizi sergiledik.

Bu sene ürünlerimizi sergilemek için daha erken davranalım dedik. Geçmiş yıllarda geç kaldığımızda oluyordu. Åzuanda piyasada bayramdan bu yana durgunluk var. Yeni yeni
hareketlilik erken başladı derken yılbaşına sayılı günler kaldı. Memurun maaşını almasıyla beraber islerimiz hız kazanır. İlk çam ağacı satışımızı da yaptık. Dediğim gibi biz hazırlıklarımızı yaptık. İlerleyen günlerde yani yılbaşı günü satışlarımız artacağını düşünüyoruz. İnşallah yeni yıl herkese hayırlı olur, sağlık mutluluk huzur getirir" şeklinde
konuştular.
Esnaf, Kırklareli'nde yılbaşını en iyi şekilde geçirmenin planlarını yapıyor
İlimizde çiçek satışı yapan esnaflarımızla yaptığımız röportajda genel olarak Kırklareli'nde yılbaşı için fazla bir canlılığın olmadığı görüşü hakim oldu. Çiçek satışı yapan esnaflarımız, "Kırklareli'nde yılbaşı için dikkat çeken bir satışımız olmuyor. Burasının dışında birçok yerde iyi satışların yapıldığını biliyoruz. Buradaki vatandaşlar böyle şeyleri pek yapmıyor. Yine de bir beklentimiz var. Genel hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yılbaşında en çok gül satışlarımız oluyor. Her zevke uygun ürünlerimizi satışa sunacağız. İnşallah yeni yıla satışlarımızdan dolayı mutlu gireriz" dediler.
Sadece esnaflar değil eğlence mekanları da yeni yıla
hazırlanıyor
2018 yılına girmemize az bir zaman kala ilimizdeki çoğu eğlence mekanı yeni yıl hazırlıklarını bitirdi. 31 Aralik 2017 gecesi ve 2018 yılına girdiğimiz 12.00'dan itibaren eğlencelere devam edecek olan mekanlar yılbaşı gecesi vatandaşlar için en iyi ve kaliteli hizmeti vermek için çalışmalara başlayıp bitirdi bile. İlimizin işlek caddelerinde bazı mekanlarda yeni yılda ne tür eğlenceler yapılacağı için ilanlar aslırken bazı mekanlar ise bu tür uygulamalara gerek duymadılar. Yeni yıl için bu yıl en güzel kutlama mekanının evler olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar "Yeni yıl akşamında ilimizdeki çoğu mekan canlı müzik ve sanatçı eşliğinde hizmet verecek. Ancak fiyatların oldukça yüksek olması bu tür eğlence mekanlarına gitmemizi kısıtlamasında dolayı yeni yıl için en güzel mekan evlerimiz." dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol