“Kırklareli 15 yılda 11 Milyar TL yatırım aldı”

AK Parti Kırklareli Milletvekili adayları Önadım Medya
Grubunu ziyaret etti. AK Parti Kırklareli birinci sıra Milletvekili adayı Selahattin Minsolmaz ve üçüncü sıra Milletvekili adayı Kadriye Tokat yaptıkları açıklamalarda, Kırklareli’nin özellikle son 15 yılda 11 Milyar TL yatırım aldığına dikkat çektiler. Minsolmaz yaptığı açıklamada; “Eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, ticaretten ulaşıma tüm sektörleri geliştirmemiz lazım. İlimiz buna çok müsait. Amacımız; önümüzdeki günlerde yaşanacak fırsatları Kırklarelililerin tam layıkıyla kazanması” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli birinci sıra Milletvekili adayı Selahattin Minsolmaz ve üçüncü sıra Milletvekili adayı Kadriye Tokat Önadım Medya Grubu’nu ziyaret etti.
Ziyarete; AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu ve Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya da eşlik etti.
AK Parti Kırklareli birinci sıra Milletvekili adayı Selahattin Minsolmaz muhabirlerimize yaptığı açıklamasına şöyle     başladı;
“Kısa bir dönemde, ülkemiz bu seçimi gerçekleştirmek durumunda. Ama ilimiz her zaman seçimlerin huzurlu geçtiği, partilerin birbirine saygı gösterdiği, vatandaşın hakkını hukukunu göz ettiğimiz bir yer olmuştur. Kırklareli’nde seçimler her zaman barış içerisinde, huzur içerisinde oldu.”
“Muhalefetin vaat
ettiklerini biz zaten
yapıyoruz”
 Minsolmaz hükümetin Kırklareli’ndeki icraatlarını değerlendirdiği açıklamalarına şöyle devam etti; “Kırklareli 15 yılda 11 Milyar TL yatırım aldı. İlimiz nüfusuna göre AK Parti hükümetleri döneminde aldığı yatırımlarla, en fazla yatırım alan bölgelerden bir tanesi konumunda. İnşallah yapılacak makro projelerle; örneğin hızlı tren projesi ve başlattığımız TOKİ hamleleri ile şehrimiz daha da gelişecek. Tüm bu hizmetleri kırsaldaki vatandaşlarımız da görüyor. İlimizde 69 tane dere ıslahı yapıldı. Böylece şu an dere ıslahların yüzde 95’ini bitirdik. Hükümetimiz döneminde tarım alanlarının sulanmasından, hayvancılık ve tarımsal desteklere, ulaşım projelerinden, yine eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki gelişmeler kadar pek çok önemli adım atıldı.
Bakınız; Devlet Su İşleri tarafından yapılan sulama projelerini çok önemsiyoruz. Çünkü çiftçimizin bizden beklentisi kırsal desteklerin sürmesi yönünde. Kırsal Kalkınmaların Desteklenmesi projelerine bu sene 20 başvuru oldu. Ve biz İl Başkanımla birlikte 20 projenin hepsine de destek çıkardık. Hiçbir Kırklareli projesi elenmedi. Ana muhalefet mazotu yarı fiyatına vereceğini söylüyor mitinglerinde. Biz bunu zaten başlattık. Yine 18 yaşını dolduran  çocuklarımızın sadece nüfus kağıdı ile her türlü sağlık hizmetinden faydalanması yönündeki uygulamayı yine biz başlattık. Elbette amacımız bu hizmetlerin artarak devam etmesi. Kırklareli ili özelinde de amacımız; önümüzdeki günlerde yaşanacak fırsatları Kırklarelililerin tam layıkıyla kazanması.
Kırklareli Türkiye’nin
üç büyük projesinden olumlu yönde etkilenecek
Bildiğiniz gibi şu anda Türkiye’nin en önemli projelerinden üç tanesi Trakya’nın doğusunda, İstanbul’un batısında oluyor. Bunlardan bir tanesi Kanal İstanbul projesi. Bir diğeri üçüncü havalimanı. Sonuncusu da üçüncü köprü bağlantı yolları ve Kınalı bağlantısı. Bu projelerin hepsi de çok ciddi anlamda cazibeyi, mal ve hizmet ticaretini bizim bölgemize kaydıracak kadar önemlidir. Bunun yansımalarını zaten yavaş yavaş görmeye başladık. Turist sayımızda çok büyük bir artış var. Bununla ilgili olarak da önemli bir altyapıyı hayata geçireceğiz.
Biz olaya kümülatif bakıyoruz. Eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, ticaretten ulaşıma tüm sektörleri geliştirmemiz lazım. İlimiz buna çok müsait. Doğal kaynakları çok güzel. Kıyısı, ormanı, dağı, longozu, tarım alanları, sulak alanları, merası, hayvancılığı, Lüleburgaz’da sanayisi, OSB’de sanayisi var.
Belediyemize gereken
desteği sunduk
Cumhurbaşkanımız gerçekten Kırklareli’ni çok önemsiyor. Ne istediysek, yapılması noktasında talimat verdi. Son olarak bizzat bizlerin ricası oldu. Üniversitemize tıp fakültesi kazandırdık. 11 yılda en hızlı büyüyen üniversite Kırklareli Üniversitesi’dir. Bunlar hamasetle değil, çalışarak oluyor. Her zaman söyledik; Planlı bir döneme geçsin Kırklareli istedik. Yatırımlar keyfi olmasın.  Yer seçimleri doğru olsun, bir plan bütünü içerisinde yürüsün. Yerel idarelerle bir eşgüdüm olsun.
Kırklareli Belediyesi’ne de bugüne kadar gereken desteği sunduk. İlimiz Merkez Belediyesinin ciddi bir yol problemi vardı. 6,5 milyon TL’lik asfalt alımını İller Bankasından sağladık. Dolayısıyla bizim verdiğimiz taahhütler siyasi partilere değil, ilimizde yaşayan insanlaradır. Biz üç AK Parti Kırklareli Milletvekili adayları olarak ilk günkü aşkla yolumuza devam ediyoruz. Vaktin artık Kırklareli Vakti, Türkiye Vakti olduğunu bir kez daha önemle belirtiyoruz.”
Tokat; “Gençlerimize
anlatmalıyız”
AK Parti Kırklareli 3.sıra Milletvekili adayı Kadriye Tokat da yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Ben Kadriye Tokat. Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istifa ederek partimden Milletvekili adayı oldum.
1996 yılında atandığım okulda öğretmenlik yaparken, eğitim öğretimin ilk gününde tahtada tebeşir olmadığını gördüm. Okul yönetimine sorduğumda, tebeşirlerin öğretmenlerin cebinden alındığı söylendi. Şimdi ise öğrencilerimiz akıllı tahtalarda, tabletleri eğitim görüyorlar. Bu nereden nereye geldiğimizin bir göstergesidir. Ben özellikle gençlerimize çok şey anlatmamız gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü onlar AK Parti iktidarından önce bizim yaşadıklarımızı yaşamadılar. Ben ülkemizde süren bu istikrarın 25 Haziran sabahı da devam edeceğine yürekten inanıyorum.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. millet efendidir teba değil 01 Haziran 2018 Cuma 23:38:58

    Sanki iane vermişler de karşılık bekler gibi hatırlatma yapılıyor. Ülke 15 yılda şimdiki haline getirilmeseydi o kentin aldısı verdisi belki on misli olurdu. Öte yandan milletin seçtiği ve hizmet etsinler diye makam mevki verdiği kişiler gökten gelmiş gibi bir eda ile millete tepeden bakmaktan vazgeçsinler ki koltukları alındığında adama sayılsınlar halkın içinde gene.