Kırklareli, 10 Kasım Kurtuluş Bayramı’nı sevinç ve coşku ile kutladı

Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü etkinlikler ile kutlandı. 10 Kasım Kırklareli’nin Kurtuluş Bayramı Cumartesi günü saat 11.30’da Kırklareli Şehitliği’nde çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunumun ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gerçekleştirilen saygı atışının ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Şehitlik Anı Defteri’ni imzaladı. 

Kırklareli Şehitliği’nde konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin “Bugün bu vatan topraklarında, ay yıldızlı nazlı bayrağımızın altında; huzur, güven ve birlik içinde yaşıyorsak bu sizin sayenizdedir. Sizler bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşamamız için canlarınızı göz kırpmadan feda edenlersiniz. Tüm dünyanın örnek aldığı müthiş bir mücadele sonucunda düşman işgalinden kurtardığınız eşsiz vatanımızı ilelebet korumak ve yüceltmek en asli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve yaşayan gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan ve beraberindekiler, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar ve şehitler için dua ettiler.
Kurtuluş Bayramı Programı, Özgürlük ve Demokrasi Meydanında yapılan etkinliklerle devam etti. Tören mangası, ilimiz merkezinde bulunan ortaokul ve liselerden yirmi kız, yirmi erkek öğrenci, bayrak ve flamaları ile resmi ve özel kurum yöneticileri 14.15’te Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda yerlerini aldılar. Kırklareli halkının yoğun bir katılım gösterdiği bayram kutlamalarında Hakkari’de şehit olan askerlerimiz de anıldı. Kurtuluş Bayramı’na Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ile Kırklareli halkı katıldı. Tören İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve şanlı bayrağın göndere çekilmesiyle başladı.
“Kırklarelili vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırklareli Valisi’ne göndermiş olduğu kutlama mesajları Kırklareli halkı ile paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı. “Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı’nda vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal mücadelesi vatanı canlarından üstün tutan kahramanlıkları ile tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları aziz miletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelendirilmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizin kazanımları ile korumak, yaşatmak muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla istiklal savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Kırklareli’nin bu gururu gününü tekrar kutluyor tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından subay kıyafeti giymiş erkek öğrenci, temsili kıta komutanı olarak Türk Bayrağı’nı Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e sundu. Yöresel kıyafetli kız öğrenci, Kırklareli Belediye Başkanı’na bir buket çiçek sundu. Sembolik olarak şehrin kurtarılmasından sonra Kırklareli TOBB Sosyal Bilimler Lisesi’nden iki erkek ve bir kız öğrenci Vali Osman Bilgin’e 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan’a ve Kırklareli Belediye Başkanı’na Atatürk posterleri verdiler.
Belediye Başkanlığı tarafından temsili kıta komutanına ve kurtuluş kızına birer hediye verildi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Kırklareli Belediye Başkanı tarafından gerçekleştirildi. Konuşmanın ardından iki öğrenci günün anlamına uygun şiirlerini okudular ve Kurtuluş Bayramı Programı sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol