Kırklar Camii’nde Kur’an coşkusu

Kocahıdır Mahallesi Kırklar Camii'nde açılan Kur’an Kursuna katılan kadınlar Kur’an okumasını öğrendi.  

2017 yılı sonunda açılan ve iki sınıfa sahip olan kursa toplam geceli-gündüzlü 50 öğrenci devam ediyor. Çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan kurs öğrencileri, 3 ay içinde Kur'an okumasını öğrenerek, mutluluklarını düzenlenen dua programı ile sergiledi. Programa İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Şube Müdürü Seyit Ali Aydil, İmam-Hatip Necdet Kasap, kurs hocaları ve kursiyerler katıldı. Başta gece kursuna katılan 35 kursiyer olmak üzere tüm kursiyer ve hocaları tebrik eden İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Huzur ve mutluluk dolu bir eğitim dönemi geçiriyorsunuz. Zira Kur'an’ın okunduğu yere rahmet, bereket, sekinet iner. Bu kurs buraya açıldıktan sonra cami cemaatinin de arttığını söylüyor Necdet Kasap hocamız. Doğrudur Kur’an indiği yere hayat verir. İnşallah Kur’an bilginizi daha da artıracağınıza inanıyorum. Kur’an’ın bereket iklimi evlerinize de dolacak” dedi.
“Büyük bir özveri ile bu kurs buraya açıldı”
Kur’an kursunun büyük bir özveri ile açıldığını belirten Müftü Demirtaş, “Necdet hocamıza özverili ve gayretli çalışması için çok teşekkür ediyorum. Sizlere teşekkür ediyorum. Gece sizler, evlerinizde beylerinizi bırakarak Kur’an Kursu talebesi oldunuz. Sizleri kursa gönderen beylerinize de teşekkür ediyorum. Kurs öğreticilerimize de tebrik ediyorum. Kısacası hepinizden Allah razı olsun" diye konuştu.
Ödüllü sorular ile son buldu
Programda kursiyerlere ödüllü sorular soruldu ve sorulara doğru cevap veren öğrencilere hediye verildi. Programın son bölümünde din görevlisi Necmettin Ötün'ün okuduğu kaside ile gönüller huzurla doldu, gözlerden yaşlar aktı. Program sonunda İl Müftüsü Demirtaş'ın yaptığı dua ile program son bulurken, katılımcılara ikram verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol