Kırkgençler Emin Ellerde Projesi hayata geçirildi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin himayelerinde Kırklareli Valiliğince uygulamaya konulan 17 projeden birisi olan ’’Kırkgençler Emin Ellerde’’ Projesi hayata geçirildi.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen projeyle ile birlikte; dezavantajlı sosyal koşullar nedeniyle bulundukları yaş gruplarının yaşam gerekliliklerini yeterince yaşama imkânı bulamayan çocuk ve gençlerimizin yaşamlarına entelektüel dokunuşlarda bulunarak hayata ve kendilerine bakış açılarının değiştirilmesi, aidiyet duygularının ve özgüvenlerinin geliştirilmesi, kazanacakları edinimlerle toplumda varlık ve gelişimlerini sağlıklı bireyler olarak sürdürebilecekleri bir hayata hazırlanmalarına katkıda bulunmak ve gençlerimizin suça sürüklenmeleri veya suç mağduru olmalarının engellenmesi amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında dezavantajlı sosyal ortamlarda yetişen gençlerimize satranç, basketbol, yüzme gibi spor alanında faaliyetlerde bulunmaları imkânı sağlanıp ayrıca kütüphane ziyaretleri gerçekleştirilerek, okuma alışkanlığı kazandırılması esas alınmaktadır. Birçok alanda olduğu gibi teknoloji alanında da gençlerimizin emsallerinden geride kalmaması için bilgisayar ve donanımlarının doğru kullanımı ve teknolojik faaliyetlerin incelenmesi, sinema ve film, belgesel gösterimleri tertip edilecektir. Gençlerimizin kişisel gelişimlerinde toplumda rol model olmuş kişiler ile buluşmalar organize edilecek, seminer ve gösterimlere katılımlar sağlanarak, yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunulacaktır.
Böylelikle toplumsal gelişime katkıda bulunarak, ilimizin huzur ve güven ortamının sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, sosyal olanakları değiştirildiğinde her çocuğumuzun başarılı olabileceğini gösterip projeden faydalanan çocuklarımızın çevrelerine olumlu etkiler bırakabilmesinde katkıda bulunmak. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol