“Kırk Yalan” gösterime girdi

Yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı, çekimleri Pınarhisar’da yapılan “Kırk Yalan” isimli film hafta sonu vizyona girdi. Kadrosunda Oğuzhan Uğur, Timur Acar, Sinan Bengier gibi isimlerin bulunduğu film sinemaseverleri güldüreceğe benziyor.

Çekimleri Kırklareli’ne bağlı Pınarhisar ilçesinde yapılan “Kırk Yalan” isimli film vizyona girdi. 18 Aralık’ta Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay’ın da katıldığı gala gecesi ile ilk gösterimi yapılan film 20 Aralık’ta vizyona çıktı. Belediye Başkanı İhsan Talay, gala geçişi sonrası yaptığı açıklamada, “Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı, Senaristi ve yapımcısı İlçemizin evlatları Erdi Duralı ve Ruyhan Duralı'ya ait olan film mükemmel bir Trakya Komedisi! Erdi Yapım’a çok teşekkür ederiz. Tüm hemşehrilerimize, İlimizin, İlçemizin tanıtımına öncülük edecek olan bu eseri izlemelerini tavsiye ediyorum” dedi.
Filmin konusu
Edirne'de yaşayan Tahsin, ziraat teknikeridir. Genç adam hayatını yalanlar üzereine kurmuştur. Çevresindeki insanlar, Tahsin'in sürekli yalan söylediğini bilse de, yine de kendilerini onun yalanlarına kanmış olarak bulur. Tahsin'in çocukluk arkadaşı olan Sadık, uzatmalı aşkı Halime'nin babasını ikna edince, evlilik hazırlıklarına başlar. Düğün için Pınarhisar'a doğru yola koyulan Tahsin, berberinde bir kasa Afrika armudu marulayı da götürür. Yiyen insanları bilinç kaybına uğratan zehirli armut marula, sadece Tahsin'in hayatını etkilemekle kalmaz, düğünü, Sümsük Kamil’i, asosyal kitap kurdu Koray’ı ve belediye başkanını da içinden çıkılmaz olayların içine sürükler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. gerçeği yaşanırken 03 Nisan 2022 Pazar 05:21:36

    Yıllardır kırkbin yalanla yaşayan halkımız kurgu kırk yalana güler geçer be beyler...