"Kim milyoner olmak istemez be ya!"

Türkiye televizyonların da yayın yapan kanalların seyirci ile buluşturduğu yarışma programlarının içerisinde hoplayıp zıplamadan, kendini komik durumlara düşürmeden, aç kalmadan sadece bilgi ve kültürel birikim sayesinde yarışmacıyı ödüllendiren birkaç tane yarışma programından biri olan "Kim Milyoner Olmak İster" adlı yarışma Edirne Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EDROM) Başkanı Erdinç Çekiç'i konuk etti. 9. soruya kadar ulaşan Başkan Çekiç, 30 bin Lira kazandı.
ATV'de yayımlanan ve Kenan Işık'ın sunduğu yarışmanın son bölümünde yarışmacı olarak EDROM Başkanı Çekiç de yarıştı. Yarışan Roman Dernek Başkanı olunca yalnızca Edirne değil Kırklareli ve Tekirdağ'daki Romanlarda ekran başına kitlendi. Ekranına yansıyan soruları doğru cevaplandıran Çekiç, sesli olarak dinletilen bir şarkının sanatçısı sorusunda takıldı. Şarkıcının ismini bilmesine rağmen emin olamadığı için jokerlerine başvuran Çekiç, yarışmaya devam etti.
Yarışmada 9. soruya kadar ulaşmayı başaran Çekiç, Olimpiyatlarda verilen madalyanın altın dışında kalan kısmının hangi maddeden oluştuğu sorusunda yarışmadan çekilme kararı aldı. 60 bin TL kazanma ihtimali bulunan Çekiç, 30 bin TL'ye razı olarak yarışmadan çekildi. Çekilmesinin ardından sorunun aklından geçen cevabını söyleyen Çekiç, cevabın yanlış çıkması üzerine derin bir nefes aldı. Edirne Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EDROM) Başkanı Çekiç, yarışmanın basit sorularında emin olmadığı için jokerlerini kullanmak zorunda kaldığını söyledi. Yarışmaya kızının ısrarı üzerine başvurduğunu anlatan Çekiç, heyecandan dolayı bildiği soruları cevap veremediğini kaydetti. Erdinç Çekiç'in katıldığı programda eşi, kızı dernek başkan yardımcısı Bahattin Ulusoy ve Balık Ayhan da hazır bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol