Kılıçdaroğlu’nun mesajları ve bıraktığı soru işaretleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Eylül tarihindeki yaklaşık 10 saat süren Trakya programında 4 saati Babaeski’ye
ayırırken, kalan 6 saatin yarım saatini Kırklareli’nde geçirdi, burada sadece 5 dakika konuştu. Parti binasına girmedi.
Geriye kalan 5,5 saati ise Kaynarca, Pınarhisar, Vize, Evrensekiz, Ahmetbey ve Büyükkarıştıran’a ayırdı. İlçe ve
beldelerde 1 saate yakın kaldı. Lüleburgaz’a hiç uğramadı. Kılıçdaroğlu; ilçe ve beldelerde mevcut belediye başkanları ile yola devam edeceğinin mesajını da kamuoyu önünde açık bir şekilde verdi.

20 Eylül Perşembe günü hızlı bir Trakya turu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkezi Babaeski olan bir ziyaret programı gerçekleştirdi. İlk açıklandığında Kırklareli’nin programda olmayışı, ancak sonradan ilave edilmesi söylentileri beraberinde getirse de, ilimizde ana muhalefet lideri önce Kırklareli Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti, ardından parti binası önünde vatandaşlara seslendi.
Kırklareli’nde sadece 5 dakika konuşan Kılıçdaroğlu, ilimize yaklaşık 4 saat konakladığı Babaeski’den geldi. Babaeski’de STK ve çiftçilerin iştirak ettiği Tarım Toplantısı’na katılan Kılıçdaroğlu, Babaeski Belediye binası önünde büyük bir kalabalığa da hitap etti.
Kemal Kılıçdaroğlu Kırklareli ziyaretinin ardından önce Kaynarca Belediyesi’ne gitti. Önce Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti, sonra belde halkıyla bir araya geldi. Sonrasında Pınarhisar’a hareket eden CHP Genel Başkanı burada da Belediye Başkanlığı’na uğradı ve hemen ardından Ali Özer Parkı’nda vatandaşlarla buluştu.
Pınarhisar’daki programın ardından Vize’ye geçen Kılıçdaroğlu, burada partisinin yeni ilçe binasının açılışını yaptı, daha sonra Belediye Parkı’nda Vizelilere seslendi. Vize sonrası önce Evrensekiz Beldesi’ne gidildi, burada belediye ziyareti ve halkla buluşma gerçekleşti. Sonrasında da Ahmetbey Beldesi’ne geçildi ve burada da belediye ziyareti yapılarak vatandaşla bir araya gelindi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trakya’daki son durağı Büyükkarıştıran Beldesi oldu. Burada önce yeni yerine taşınan parti binasının açılışını gerçekleştirdi. Ardından halka seslendi.
CHP Genel Başkanı’nın Babaeski, Kaynarca, Pınarhisar, Vize, Evrensekiz, Ahmbetbey ve Büyükkarıştıran’da önemle vurguladığı bir soru ve ifadeler şunlar oldu: “Belediye Başkanımızdan memnun musunuz? Biz de memnunuz. Ben belediye başkanlarımıza her zaman şunu söylüyorum. Belediyeyi kazandığınız andan itibaren herkese eşit mesafede hizmet götüreceksiniz, asla ayırım yapmayacaksınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını vatandaşa vereceksiniz. Çünkü onlar kul hakkıdır. Bizim dinimizde, kültürümüzde, geleneklerimizde kul hakkı yemek yoktur. Bizde onlara bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz.” Bunun yanısıra Kılıçdaroğlu; ilçe ve beldelerde mevcut başkanlarla yola devam edileceğinin işaretini açık bir biçimde kamuoyuna verdi. Kılıçdaroğlu’nun Kırklareli merkezde sadece yarım saat kalması, parti binasına girmemesi, vatandaşlara sadece 5 dakika hitap etmesi ve sahnede Belediye Başkanı ile yan yana gelmemesi dikkatlerden kaçmazken, Kırklareli’nin en büyük ilçesi Lüleburgaz’ hiç uğramaması kafalarda soru işareti bıraktı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol