Kılıçdaroğlu'ndan SÖZ

4 YIL 276 VEKİL İLE "Yoksulluğu bitireceğim"

Daha önce de Babaeskili Belediye Başkan adayı ile sürpriz yapan parti  Lüleburgaz İlçesindeki Dev Miting ile Kırklareli Halkından 3 Vekil İstendi

Kırklareli'den çıkartılacak 3 Milletvekili ve Türkiye genelinde tek başına iktidar hedefinin istikametinde koşan Cumhuriyet Halk Partisi, ilçemiz Lüleburgaz'da Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımları ile DEV bir miting gerçekleştirdi. Genel Başkanlığı sürecinde 2 Kırklareli Mitinginin altına imza atan Kılıçdaroğlu, 3'ncü Lüleburgaz Mitingi ile dikkat çekti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve İzmir 1'inci Bölge Roman Adayı Özcan Purçu ve birçok siyasi isim ile saat 14,00'da Lüleburgaz Kongre Meydanında halk İLE BULUŞTU.
"İktidarın oyu aşama aşama, gün gün düşüyor, onun için bir telaş içindeler. Sahte anketler yayınlıyorlar." "Davutoğlu, Erdoğan'a çalışır; Kılıçdaroğlu halka çalışır."
"Elektrikler kesilince ilk yapacağınız iş sandığın üzerinde oturmak olsun." Gibi cümlelerle Lüleburgaz İLÇESİNİN kongre meydanında KIRKLARELİ HALKINA seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran sonrası, Cumhuriyet Tarihi boyunca partisinin hiç yaşamadığı OLASI İKTİDARLARINDA nelerin yapılacağını anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kırklareli, Tekirdağ, Edirne Milletvekili adayları, Belediye Başkanları, il Başkanları çok sayıda Milletvekili ile Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesine ÇIKARMA yapan Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem seçim bildirgesinden hemde yapılacak olan icraatlardan uzun uzun bahsetti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Savaş meydanında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bir önemi yok. Biz Türkiye'yi çağdaş uygarlığın yukarısına taşıyacağız. Her 5 gencimizden 1'i işsiz. İşsizliği çözdün mü? CHP iktidarında Ferhat ile Şirin'i buluşturduğumuz gibi, öğretmen ve öğrenciyi buluşturacağız. 13 yıldır iktidardalar, 17 milyon yoksulumuz var. Benim size, Türkiye'ye bu meydanlardan mesajım var. Ben öyle 13 yıl istemiyorum, 4 yıl için yetki istiyorum, 276 milletvekili istiyorum." Sözleri ile başladığı konuşmasında bir çok konuda hayata geçirileceklerini anlattı.
"Bu 4 yılda, yoksulluğu bitireceğim. Aile sigortasını getireceğim. Ben Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım, onlar unuttular. Yoksulun, açlığın ne olduğunu onlar bilmezler. Hiç kimsenin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Sosyal yardımları kesmeyeceğiz, her sosyal yardımı iki katına çıkaracağız."diyerek sözlerine devam eden Genel Başkan, "Milletvekili emeklileri dışındaki bütün emekliler birer maaş ikramiye alacak. Bunu herkese anlatın. Sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım. MTrakya'nın en önemli sorunu Ergene'yi 13 yıldır temizleyemediler. Ceplerini doldurmaktan fırsat bulamadılar. Sözüm söz, Ergene nehrini 4 yıl içinde temizleyeceğiz. Pırıl pırıl bir nehir olacak orası" dedi.
Konuşmasının son bölümünde, "Son 10 yılda iki Trakya büyüklüğündeki alan çiftçi tarafından ekilmiyor, CHP iktidarında ilk bir yılda mazotu 1. 5 lira yapacağım. Ona da itiraz ediyorlar nasıl yapacaksın diye? Kesin hesap komisyonu kuracağız. Toplanan vergiler neye kullanıldı? O komisyonun başına muhalefetten birini getireceğiz ve hesap vereceğiz. Bakın özgüvenimiz ne kadar yüksek. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştıracağız. Türkiye'yi büyüteceğiz. Ne demişti rahmetli Ecevit? Ne ezen, ne ezilen insanca, hakça bir düzen." Sözleri ile mazot müjdesi veren Kılıçdaroğlu bir çok konuda müjde verdi.
İŞTE CHP'nin MÜJDELERİ
Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız.
Siyaseti kirlilikten kesinlikle arındıracağız.
Bu ülkeye sözüm söz birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz.
12 Eylül askeri darbesinin mirası olan darbe yasalarını tümüyle ortadan kaldıracağız.
Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız.
Milletin vekillerini liderler değil milletin kendisi seçecek.
Lider sultasına son vereceğiz.
Türkiye'de lider sultası olmayacak artık.
Adli kolluğu getireceğiz.
Hakça sorgulamalar olacak.
Medyayı özgür kılacağız medya üzerindeki bütün baskıları kaldıracağız.
Hiç kimsenin inancına siyasal düşüncesine müdahale etmeceğiz.
12 Eylül darbe ürünü olan YÖK'ü kaldıracağız.
Her üniversite kendi yöneticisini kendisi seçecek.
Eğitim sistemini ideolojik prangalardan kurtaracağız.
Bir yılı okul öncesi olmak üzere zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız.
Teşvik sistemini yeniden ele alıp şekillendireceğiz.
Bölgesel teşvikten çok sektörel teşviğe önem vereceğiz.
Aile sigortasını getireceğim.
Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.
Asgari ücret net bin 500 lira olacak.
Çiftçiye verilen mazot bir buçuk liraya düşürülecek.
Hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğim.
CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı'nı göreceksiniz. (Tüzün A9)
Not: Haberde kullanılan fotoğraflar Lüleburgaz Belediyesi’nin resmi Facebook hesabından alınmıştır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol