Kılıçdaroğlu Babaeski’ye geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül’de açılışı gerçekleştirilen Karagöz Festivali’ne söz verdiği halde
katılmamıştı. Ancak genel başkanın 20 Eylül tarihinde
Babaeski’de düzenlenecek olan “Trakya’da Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıya katılacağı açıklandı.
Kılıçdaroğlu’nun 1 hafta öncesinde Kırklareli’ye gelmemesi ama ilçesine gelecek olması, farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Kırklareli’ye gelme planlarını daha önce 3 kez erteleyen, son olarak Mart ayında yaptığı açıklamada “Kakava şenliklerinde geleceğim” diye söz veren ancak buraya da iştirak etmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilimize bağlı Babaeski ilçesine gelmeye hazırlanıyor.
20 Eylül Perşembe günü Saat 11:00 da Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan ve Yönetim Kurulu ile tüm çiftçilerin örgütlü olduğu STK‘lar, odalar ve meslek kuruluşlarının davetlisi olarak Tarım Politikalarından sorumlu Genel Başkan yardımcısı Orhan Sarıbal ile birlikte ilçeye gelecek olan Kemal Kılıçdaroğlu “Trakya’da Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı toplantıda vatandaşlarla bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nu, kalabalık bir teşkilat grubunun karşılaması bekleniyor. Genel başkan daha sonra saat 17:00’da halka hitap edecek.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun geride bıraktığımız hafta Kakava Festivali’ne gelmemesine rağmen, hemen arakasından Babaeski’de yapılacak toplantıya iştirak edecek olması, çeşitli yorumları da beraberinde getirdi. Genel Başkan’ın bu tavrının Kırklareli Belediye Başkanı’na yönelik olduğu öne sürülüyor.
İl teşkilatının bu konu karşısında nasıl bir tavır takınacağı bilinmiyor. Kentteki CHP üyesi birçok kişi, kurultay konusunda Muharrem İnce’yi desteklediği halde, planlanan değişiklik olmamış, kurultay için yeterli imza toplanamamıştı. Bu gelişmeler üzerine Kılıçdaroğlu’nun festivale gelmemesi, Kırklareli’ye karşı bir tavır olarak yorumlanmıştı. Şimdi ise Babaeski’deki bu programa katılacak olması, bu yorumların gerçeklik payını daha da güçlendirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol