KIZILCIKDERE BAĞBOZUMU ŞENLİKLERİ KIRKSEDER İLE START ALDI

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kızılcıkdere Bağbozumu Şenliklerinde ilk gün sahne alan KIRKSEDER katılımcılara güzel anlar yaşattı. 
Şenliklerin açılış konuşmalarını Kızılcıkdere Köy Muhtarı Mustafa Birkan TEKE, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet AKSOY, Milletvekili Selahattin MİMSOLMAZ ve Vali Birol EKİCİ gerçekleştirdi. 
Konuşmalarının ardından ilk gün programını üstlenen Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) Başkanı Alaeddin İKİCAN yaptığı konuşmada; “Şiir yazmak eser yorumlamak zor ama izlemek ve dinlemek zevk alınmazsa daha zordur. Dilerim paylaşımlarımızla bu zorluğu kolaylaştıracağız. Birlikte zevkle eğleneceğiz. Sayın Valim amatörce ama isteyerek, bilgi tecrübe ve kapasitemiz dahilinde okuyacağımız eserleri paylaşımda aramızda bulunmanız bizleri onurlandırmış, şereflendirmiştir. Tum arkadaşlarım adına şükranlarımı arz ediyorum. Umarım ‘keşke’ değil ‘iyi ki’ diyebilecegimiz bir etkinlik olur” diyerek katılımcıları selamladı. 
Programa Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, İl Genel Meclis Başkanı Aydın KARAKOÇ İl Özel idare Genel Sekreteri Bilal KUŞOĞLU, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet AKSOY, Siyasi Parti Temsilcileri, Birlik ve Oda Başkanları, STK temsilcileri, Köy ve Mahalle Muhtarları, üreticiler ve sanatseverler katıldı. 
Sanatçı Hasan ÖZTÜRK'ün söylediği birbirinden güzel türkülerin ardından sahne alan Kevser DOSTAGÜLER, Melisa ÖRSLÜ, Esmeray AVCI, Halil ÖZÇELİK, Mülayim TİRFİL, Ali Balı, Mehmet KAYGISIZ, Hanifi Kıvanç, Arda Demirkan, İsa KÜÇÜK, Fikret YER, Recai KÜLLÜ, Hüseyin Durak, Hicran Sözgen, Ömür Günbatımı, Ali EKER, Fadıl CANSEVER, Ali ALTAN, İsmail Tıkılı eserlerini paylaştılar. İzleyenler de oynayarak eşlik ettiler. 
İki gün süren Kızılcıkdere Köyü 2.Bağbozumu şenliklerinde sahne alan ve izleyenlere unutulmaz anlar yaşatan Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği üyeleri izleyenlere birbirinden güzel şiir ve şarkılarla etkinliğe renk kattı, izleyenlere de unutulmaz anlar yaşattı. Etkinliğin sonunda Kızılcıkdere Köy Muhtarı tarafından tüm sanatçılara katılım belgesi verildiği gibi KIRKSEDER Dernek Başkanlığına da plaket verildi. KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN da Köy Muhtarı Mustafa Birkan TEKE’ye teşekkür amaçlı bir hediye paketi verdi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol