KIRKSEDER’in Sesi Kayseri’de Yankılandı

Kayseri Şair ve Yazarlar Derneği (KAYSADER)’nin düzenlemiş olduğu şiir gecesine davet edilen Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) Başkanı Alaeddin İkican, etkinliğe iştirak etti. 
Kayseri Şair ve Yazarlar Derneği üyelerinden Kadir Acı adına düzenlenen şiir gecesinde, Şair ve Yazar Mustafa Kıyak'ın sunumu ile Kadir Acı'nın özgeçmişi ve İlk şiiri kendisinden dinlendi. Şiir gecesine şair ve yazarlardan Alaeddin İkican ile birlikte Şehmus Çiçek, Mustafa Ferit Yıldız, Yusuf Doğdu, Bağlama üstadı Caferi, Erciyes Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesinden akademisyenler ile çok sayıda şair, yazar ve şiir, müzik sevdalıları katıldı. 
Program başında İlimiz KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican katılımcılara tanıtıldı. Ardından adına şiir gecesi düzenlenen Kadir Acı'nın şiirleri kendisi, sunucu Mustafa Kıyak ve İlimiz temsilcisi Alaeddin İkican tarafından yorumlandı. Büyük beğeni toplayan etkinliğin sonunda istek üzerine Alaeddin İkican aliterasyon tarzda yazdığı tüm kelimeleri aynı harfle başlayan hece vezinli ve anlam bütünlüğünün sağlandığı “Başım Bunalıyor” isimli şiirini okudu. İkican, katılımcılara KIRKSEDER’in etkinliklerinden de bahsetti. Etkinlikte büyük ilgi gören şairimiz KAYSEDER' in Genel kurul toplantısına da davet edildi.
Program sonunda Kadir Acı için hazırlanan plaketin KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN tarafından verilmesi istendi. Plaket takdiminin ardından hazırlanan yiyecek ve içecek ikramı ile Kayseri Şair ve Yazarlar Derneği KAYSADER Şiir akşamlarından biri daha sona erdi. Böylelikle KAYSEDER - KIRKSEDER dostluğu daha da pekişmiş oldu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol