KIRKSEDER’den şiir ve müzik ziyafeti

KIRKSEDER (Kırklareli Şair ve Edebiyatçılar Derneği) her ay gerçekleştirdikleri sanat etkinlikleri çerçevesinde, 7 Ekim Pazar günü Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, saat 13.30’da bir şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirdiler.
Çorlu Otantik Sahne Sanatları Derneği üyelerinin, yöresel halk müziği kostümleri ile misafir olarak katılım gösterdikleri etkinlik oldukça renkli geçti. Okunan şiirler ve söylenen türküler adeta gönülleri işledi. Etkinliğe; Dernek Başkanı Fuat Ertuğral, Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Balı, Derneğin eski Başkanlarından Erman Ulusoy, yazar-şair Savaş Erdem ve daha pek çok dernek üyesi ile davetliler iştirak ettiler. KIRKSEDER Başkanı Fuat Ertuğral programın açılış konuşmasında şunları kaydetti; “Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine kurucu üyemiz Nazif Karaçam kısa bir süre önce vefat etti. Kendisini buradan saygıyla anıyoruz. Ve yine kurucu üyemiz Firdevs Büyükateş’in eşi yaşamını yitirdi. Onu da rahmetle anıyorum. Sizlerle olmaktan çok mutluyum. İyi ki geldiniz. hoş geldiniz. İyi seyirler, iyi dinletiler diliyorum.”
Yapılan bu açılış konuşmasının sonrasında şiirlere ve türkülere geçildi. Ali Balı ve Hakan Konyar’ın çaldıkları nameler gönülleri mest ederken, okunan şiirler ve Çorlu Otantik Sahne Sanatları Derneği üyelerinin söylediği türküler programa ayrı bir keyif kattı. Etkinlik saat 17.00’de son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol