KIRKSEDER’de başkanlık heyecanı

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) her ay düzenli olarak yaptığı toplantılarını bu ay 6 Nisan Cumartesi düzenledi. Bu toplantıda, derneğin Yeni Başkan Alaeddin İkican da tanıtıldı. KIRKSEDER tanıtım eşliğinde yeni yapılacak olan aktivitelerini de anlatırken Yeni Başkan Alaeddin İkican, ''Sayı zenginliğinden ziyade, duygu zenginliği ve paylaşımcılığı bizim için önemlidir'' diyerek derneğin anlam ve önemini anlatmış oldu.

KIRKSEDER Eski Başkanı Fuat Ertuğrul, ailevi sebeplerden dolayı üzülerek başkanlığı bırakmak zorunda kaldığını ifade ederek, dernek olarak yapmış oldukları toplantı ve oylama sonucu ile Alaeddin İkican'ı başkan olarak seçtiklerini yapmış oldukları toplantı ve söyleşi ile duyurdular. Konuşma sonunda eski başkan Fuat Ertuğrul'a hizmetleri için plaket verildi.
Şiir, musiki eşliğinde
Toplantıya renk katan olaylar ise şiirler ve musiki parçalar oldu. KIRKSEDER üyeleri gerek kendi şiirleri gerekse en sevilen şiirlerden birer kıta ve mısralar okuyarak güne anlam ve önlem kazandırdı. KIRKSEDER musiki grup olarak Babaeski Atatürkçü Düşünce Derneğini konuk olarak toplantıda ağırladı. Musiki anlamda güne anlam katan Atatürkçü Düşünce Derneği Korosu solisti Binnur Güdücüler ''Bu gün bizi konuk eden KIRKSEDER derneğine tüm ekibim adına teşekkürlerimizi sunar, KIRKSEDER'in yeni başkanı olan Alaeddin İkican'a işinde başarılar dilerim'' ifadelerini kullandı.
Duygu dolu anlar
Görevini devreden Fuat Ertuğrul yaptığı veda konuşmasında, “Bir yanım hüzün içerisinde, bir yanım sevinç içerisinde. Sizin gibi dostlar ile tanıştığım için çok mutluyum, sizlere teşekkür ediyorum. Bilmenizi isterim ki, sizler bana yabancılık çektirmediniz bu Kırklareli’nde, bağrınıza bastınız. Benim de sizler gönlümün başköşesinde olacaksınız ve her zaman da öyle kalacaksınız. Ne kadar ayrı kalacağım desem de ölene kadar bu derneğin üyesi olmaya devam edeceğim'' cümleleriyle derneğin yaşamındaki önemine değindi.Eski Başkan Ertuğrul’un bu konuşması KIRKSEDER üyelerine duygu dolu anlar yaşattı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol