KIRKSEDER üyeleri ile gönül verenleri iftar sofrasında buluştu

Geçtiğimiz Cuma günü akşamı KIRKSEDER tarihinde ilk kez düzenlenen Ramazan ayının ruhuna uygun birlik beraberlik yardımlaşma ve dayanışmayı amaçlayan iftar yemeğine katılım oldukça yüksek oldu.
İftar saatinden önce sanatçı Necmettin Dindar tarafından gerçekleşen kanun ve ud eşliğindeki müzik ziyafetinin ardından, Kırklar Cami imam hatibi Necdet Kasap tarafından okunan akşam namazı ile başlanan iftar yemeği yapılan dua ile devam etti.
Vali yardımcısı Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI, Ayni zamanda Dernek Başkanı olan İdare ve Denetim Müdürü Alaeddin İKİCAN, SYDV Müdürü Şenay YILMAZ, Müze Müdürü Şehmus TEKİN, Aile Sosyal Politikalar Şube Müdürü Ali Şefik DENİZ, Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice KÖSEOĞLU, KIRKSEDER Üyeleri ile şiir, sanat ve kültür dostlarının katılım gösterdiği etkinlik Dernek Başkanı Alaeddin İKİCAN'ın açılış konuşması ile sürdü.
İKİCAN konuşmasında özetle şunları söyledi;
“KIRKSEDER olarak Birlik ve beraberliğin yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü Ramazan ayında bu ayın ruhuna bağlı kalarak ilk kez bu yıl düzenlediğimiz birlik ve beraberlik iftar yemeğine katılmanız nedeniyle hepinize teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Değerli dostlar; bu akşamki iftar yemeğindeki bu tablo beni ziyadesiyle duygulandırdı. Çünkü her alandan temsilci bulunan bu kitlede ortak bir nokta var; gönül beraberliği. Bu beraberlik sofralarımızı zenginleştirdi, bizim soframızı zenginleştiren gönül zenginliği yüreğimizin beraberliği. Çünkü bu mekan tıklım tıklım doluyorsa sofralarımızın gönlü dolmuş demektir. Dolduranlara selam olsun.
1997 yılından bu yana her ayın ilk cumartesi şiir ve müzik eşliğindeki etkinliklerimizin yanında başkanlık görevini devraldığım iki ay içinde TMMOB Lokalinde ve Kofçaz Böcek deresinde, sahibi aramızda bulunan Karaduman tesislerinde güzel bir program gerçekleşti. Bu etkinliğin sesi hala basında ve sosyal medyada süregelmektedir.
1997 yıllarında topluluk olarak faaliyetlerine başlayan 2008 yılında Dernek haline gelen KIRKSEDER’de bir kum tanesi kadar katkısı olan başkanlık görevinde bulunan Rahmetli Nazif KARAÇAM, Erman ULUSOY ve Fuat ERTUĞRAL ile tüm üyelerimize ben huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyeleri ile özellikle Dernek üyelerimizden Firdevs BÜYÜKATEŞ, Esmeray AVCI, Vedat BALKAN, Fatih UMUTLU başta olmak üzere bir başkan sorumluluğunda çalışan, hiç bir katkım olmadı diyen üyemiz dahi birliktelik sürecinde rol almakla katkı sağlamıştır, buna inanıyorum.
Halen 47 üyesi bulunan Derneğimizin mali gücü keşke iyi olsaydı da bu iftar yemeğini Dernek olarak karşılayabilseydik. Üyelerimizden Enis ILGAR, Mustafa BAYRAKTAR, İsmail TIRPANCI, Güner GÜRKAŞ, Sebahattin ŞENPAZAR’ın rahatsızlıkları nedeniyle etkinliklerimize katılamayışının yanında selamlarını iletmeleri Dernek Bşk Yrd Mehmet ÖZBİLEN’e rahatsızlığı ile yapmakta olduğu büyük mücadelesine rağmen aramızda bulunması bize güç vermiştir umarım bizler de kendilerine moral depolamış oluruz. Yine aramızdan ebediyen ayrılan rahmete kavuşan üyelerimiz var Başta Derneğimizin temel taşı kurucu başkan Nazif KARAÇAM, Yaşar Faruk İNAL, Muzaffer KOÇTÜRK, Musa Abimiz Gökhan Orhan ŞEŞEN, Rahmete kavuşan üyelerimize rahmet rahatsız olan üyelerimize acil şifalar, tüm gönül dostlarına da sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Biraz da duygusal sohbet gerekirse Derneğimizin kirası ve zorunlu giderler ile yapılması düşünülen boya badana, camlara antetli isim levhaları, kapıya Dernek tabelası, gerekirse kapının değişmesi, zemin ve tavan restoresi gibi acil ihtiyaçlarımızın karşılanabilmesi amacıyla üyelerimizin biriken aidatlarını ödemeleri çalışmalarımızı kolaylaştıracağı gibi halen üye olmayı arzu edip de üye olamayan misafirlerimize de iki güzel haberim var; İlki üye olmanız konusunda büyük bir kolaylık sağladık. Buraya getirdiğimiz formları iki fotoğraf ve kimlik fotokopisini bize teslim etmeleri halinde 20 TL lik katılım tescil payıyla hemen üye olabiliyorlar. İkinci haberim ise üye olacak misafirlerimize Kırklareli şairlerini içine alan KIRKLARELİ ŞAİRLERİ ANTOLOJİSİ’nden hediye ediyoruz. Daha önce üye olup da antolojiden temin edemeyen üyelerimize de aidatlarını ödediklerinde takdim edeceğiz. Ben tekrar tüm misafirlerimize katılımından dolayı teşekkür ediyorum.”
Dernek Başkanının konuşmasının ardından derneğin aktif üyelerinden ve program sunuculuğunu üstlenen hayali Fatih UMUTLU'nun Ramazan ayı kültürünü yansıtan Karagöz Hacivat gösterisi ile birçok şahsiyeti canlandırarak doğaçlamalarla gösterisine zenginlik katması izleyenleri hem güldürdü, hem düşündürdü, hem de duygulandırdı. Sonuçta izleyenlerden çok olumlu sonuç aldı.
Gösterinin ardından Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği, Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Topluluğu, Muratlı Çığlık Grubu üyeleri ile Çorlu, Babaeski, Pınarhisar ilçelerinden ve köylerimizden katılan şair ve sanatçıların şiir yorumları saz ve müzik eşliğinde saat 24.00 e kadar devam etti. Bu sırada derneğe üye olmak isteyenlere ve katılanlardan isteyenlere derneğin "Kırklareli Şairleri Antoloji" kitabı armağan edildi. Katılanlar geceye doyamadıklarını ifade ederek, bu tür birliktelik ve dayanışma gecelerinin sadece Ramazan ayında değil zaman zaman gerçekleşmesinin gerektiğini belirterek Dernek yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ederek ayrıldılar. Vera Cafe işleticisinden çalışanına kadar mekanda bulunan herkesin o mutlu havayı solumasındaki en büyük etkenlerden biri de mekan sahibinin ve çalışanların özverili samimi güleryüzlü davranışları, misafirlerle mekan sahiplerini ve çalışanları daha yakınlaştırdı, gecenin daha neşeli ve mutlu geçmesini sağladı. Bu mutluluğu yeni kazanılan bir çok üye ile mekan sahibi Hikmet Demirbaş ve çalışanı İbrahim Gülmez'in üye olması perçinleştirdi.
Katılanlar arasından isminin açıklanmasını istemeyen bir yardımsever tarafından o anda iftar davetine katılan Engelliler Yaşam Derneği adına Başkan Behice KÖSEOĞLU’na bir tekerlekli sandalye de armağan etti. İftar yemeği daha sonra iyi dileklerle son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol