KIRKSEDER rüzgarı esti

Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyatçılar Federasyonu ASKEF öncülüğünde 8-9 Haziran Cumartesi ve pazar günleri düzenlenen Uluslararası İstanbul Kültür ve Sanat Şölenine katılım gösteren İlimizin Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği KIRKSEDER ile birlikte Azerbaycan Kıbrıs Tebriz Kerkük Antalya İzmir Sivas İstanbul Ankara Edirne Çorlu Lüleburgaz Tekirdağ olmak üzere birçok ilden şair-yazar ve saz ses sanatçıları eserlerini seslendirdi, KIRKSEDER şölende adından en çok söz ettiren grup oldu. Üyeleri de özellikle yabancı katılımcıların ilgi odağı oldu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 12.00 de Fatih'te Furkan Cafe de toplanmaya başlayan sanatçı ve misafirleri ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal ev sahibi olarak ASKEF İstanbul İl Temsilcisi Ertuğrul KALAFAT ASKEF Genel Başkan Yardımcısı Yahya Azeroglu Düzenleme Kurulu Üyeleri Kevser Dostagüler ve Gülay Sormageç samimi bir şekilde karşıladılar. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN'a söz verildiğinde Kırklareli ve Kırksederin çalışmalarından bahsettikten sonra babasının ölüm yıldönümü olması nedeniyle babası için yazdığı UNUTULMUYORSUN isimli şiiri seslendirdi. Genel olarak tüm şairlere fon desteği sağlayan ve büyük beğeni toplayan KIRKSEDER in başarılı ozanı Ali BALI’nın gerçekleştirdiği fon eşliğinde vücut dilini de kullanarak şiirini yorumlayan İKİCAN katılımcılar tarafından büyük beğeni ile takip edildi.
İstanbul Kültür ve Sanat Şölenine KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN'ın yanı sıra Dernek üyelerinden önceki dönem başkanı ayni zamanda dernek Saymanı Fuat ERTUĞRAL, Dernek yazmanı sanatçı Ali BALI, Sebile İNANÇ, Metin BARBAROS, Ayşe BİLGİÇ, KIRKSEDER Dernek üyesi ve LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler Ahde vefa Birliği Çorlu Başkanı ve KIRKSEDER üyesi Gülay SORMAGEÇ katılım göstermiş olup dikkat çeken ve beğeni ile izlenen performans sergilemişlerdir. Ancak etkinliğe katılmak amacıyla yola çıkan KIRKSEDER üyelerinden Metin GÖKTAŞ ın küçük bir trafik kazası geçirmesi nedeniyle katılmayışı etkinliğin tek hüzünlü anı oldu Gazetemiz adına bizde kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ali BALI nın başarılı fonları tüm şairlerin talebine karşılık vermesi, KIRKSEDER şairlerinin başarılı yorumları ve özellikle hep birlikte hareket etmeleri birlikte oturup beraberliklerini sergilemeleri ilgi odağı olduğu gibi KIRKSEDER in üye kapsamı ve birliktelikleri tam bir Trakya bölge Derneği olduğu vurgusu yapılmasına neden olduğu gözlerden kaçmadı Gündüz gerçekleştirilen başarılı etkinliğin ardından akşam konaklamak amacıyla Kadıköy merkezinde Aden otele geçildi.
Şölenin ikinci günü tekne ile boğaz turu gerçekleştirildi. Harika boğaz gezisinde yine Kırkseder yine şiirler türküler vardı. Hazırlanmış ses düzeneği ile yüksek oranda katılım ile yaklaşık üç saat süren etkinlik gerçekleştirildi. Boğazda nostaljik ve tarihi dokunun eşliğinde unutulmaz bir boğaz etkinliği anılarda yerini almış oldu. Yabancı ülkelerden gelen şair yazar ve sanatçıların söylediği eserlerde ilgi ile izlenerek etkinlik samimi bir ortam oluşturdu.
Akşamı Aden Hotel salonunda gerçekleştirilen müzik gecesinde ise ses sanatçıları sahne aldı. Şarkılar şiirler oyun havaları ile devam eden İstanbul Kültür ve Sanat Şöleni bir daha buluşmak üzere sona ererek katılımcılar birbiri ile vedalaşıp mutlu bir şekilde ayrıldılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol