KIRKSEDER müjdeyi verdi “Kırklareli’nde Yazarlar Akademisi açılıyor”

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı iş birliğinde salı akşamı şiir ve müzik etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı önünde bulunan çay bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte ilimiz için bir müjde de paylaşan Dernek Başkanı Alaeddin İkican, Kırklareli’nde Yazarlar Akademisi’nin açılacağını ifade etti.

Önadım Haber
KIRKSEDER’in şiir ve müzik etkinliği Dernek Başkanı Alaeddin İkican’ın açılış konuşmasıyla başladı. İlk olarak Kırklarelililere müjdeli bir haber veren İkican, Ankara’da yaptıkları etkinlik sonrası ilimizin Yazarlar Akademisi için uygun görüldüğünü ve önümüzdeki aylarda akademinin açılacağını kaydetti. Alaeddin İkican konuşmasının devamında, “Müjdeli birkaç haber vermek istiyorum. Dedik ki biz bugün varız yarın yokuz. Ancak KIRKSEDER ne kadar uzun yaşarsa bizlerin de o kadar yaşayacağına inanıyorum. Onun için 3500 üyesi olan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği bir proje düzenledi. 7 bölgede Türkiye’de 7 şehirde olmak üzere yazarlar akademisi açtı. Hedef lise öğrencileri. Kırklareli; Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya ve Bursa ile birlikte KIRKSEDER ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ortaklığında müracaat etti. Ankara’daki etkinliğimiz göz önüne alınarak Marmara Bölgesi’nde sadece Kırklareli’nde Yazarlar Akademisi’nin açılması uygun görüldü. Türkiye’de 7 şehirde var. Kırklareli’de buraya dahil oldu. Sanıyorum Eylül ya da Ekim aylarında 30 kişilik bir kontenjanla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit edeceği bir salonda bu akademi açılacak, çalışmasına devam edecek ve buradan yetişen liseli arkadaşlar KIRKSEDER’in temelini oluşturacaklar. Bundan sonraki programımızı 13-14 Eylül’de düzenlenecek 11. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nde gerçekleştireceğiz. “ ifadelerini kullandı.
“Kırkların sesi 2008 yılında dernekleşti”
KIRKSEDER’in nasıl kurulduğundan bahseden İkican, “Çok değerli şair ve sanatçı dostlarım. Şiir, sanat ve edebiyata gönül vermek suretiyle aramızda bulunan saygıdeğer katılımcılar. Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) ile Cumhuriyet Mahalle Muhtarlığı’nın birlikte düzenlediği söz ve saz etkinliğine katılan herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Mahalle Muhtarımız Zafer Balcı’nın etkinlik yapılması yönündeki talebi memnuniyetle yönetimde kabul gördü ve il merkezi dışında bulunan üyelerimiz dahi katılarak etkinliğimizi renklendirdiler. Özellikle buraya gelen ve aramızda olan tüm sanatçı arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. İlk oluşumunu 22 yıl önce Kırkların Sesi olarak rahmetli Araştırmacı Yazar Nazif Karaçam’ın önderliğinde başlatan grubumuz 2008 yılında dernekleşerek Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) adını almıştır. Derneğimize ve Kırklareli kültürüne büyük hizmetleri olan Nazif Karaçam geçen yıl bugün rahmetli olmuştur. Kendisini saygıyla anıyorum. Bugüne kadar derneğimizin gelişimine katkıda bulunan başkan, yönetim kurulu ve dernek üyelerimize gönül vererek yardımcı olan ve aynı zamanda üye olmayan dostlarımıza teşekkür ediyorum. 20 yıldır süregelen zaman zarfında her ayın ilk cumartesi günü yapılan etkinliklerimizle birlikte özellikle son zamanlarda halkla iç içe olmaya, birlikte paylaşımlarda bulunmaya özen gösterdik. 130 kişinin katılımıyla geçtiğimiz aylarda yaptığımız iftar programı derneğimizin Kırklareli’nde halk arasında daha iyi tanınmasına katkı sağladı. Bunun sonucunda son 3 ayda üye sayımıza 23 kişi katarak 67 kişiye ulaştık. Ancak hedefimiz bu değil. Kırklareli gibi bir kültür kentine, Cumhuriyet Mahallesi gibi bir kültür mahallesinde bizim üye sayımızın 150-300 aralığında olması lazım. “ şeklinde konuştu.
KIRKSEDER Trakya’da kendini kabul ettirdi
KIRKSEDER’in Kırklareli’yi aşarak bugün Trakya’da kendini kabul ettirdiğini dile getiren Alaeddin İkican, “İstanbul’da son olarak haskefin yaptığı etkinliğe 8 üyemizle katıldık ve bize Trakya çetesi adını taktılar. Orada da kendimizi ve Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği’ni (KIRKSEDER) çok iyi tanıttığımıza inanıyorum ki bu lakabı almış olduk.” dedi.
“Derneğimizi yeniledik”
3 ay içerisinde dernekte büyük bir tadilat çalışması yaptıklarını kaydeden İkican, “Bazı üyelerimizin emek ve katkılarıyla özellikle bu genç kardeşlerimiz Samican Sözeri, Fatih Umutlu, Sedat Coşkun ile Kırklareli kültürünün geleceğe taşınacağına gönülden inanıyorum. Daha rahat bir ortamda zamanımızı geçirebilmek için derneğimizi herkesin gelebileceği uygun bir büro haline getirdik ama yine de hedefimizde daha doldurulması gereken eksiklerimiz var. İnşallah hep birlikte bunları da gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu konuda maddi ve manevi destek veren Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, yönetim kurulumuza ve dernek üyelerimize tekrar içtenlikle teşekkür ediyorum. “ifadelerine yer verdi.

 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kırklareliyi taçlandırın 23 Ağustos 2019 Cuma 02:23:51

    Kitapseverller kitapçılar biraya gelip daimi bir kitap fuarı oluşturup her altı ayda bir imza günleri düzenleyip bunu daimi hale getirin.

  2. Kitap fuarı ve imza günleri haftası yapan kentlerin toplumlarını bir inceleyin büyük bir aydınlanma ve gelişmişlik göreceksiniz.