KIRKSEDER Mayıs ayı şiir ve müzik etkinliği Kofçaz’da gerçekleştirildi

Kofçaz bölgesinde Böcek deresi mevkiinde Karaduman tesislerinde gerçekleştirilen etkinlik zevkli bir şekilde şiir ve müzik eşliğinde piknik havasında saat 14.00’te başladı. Etkinlik Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican tarafından yapılan konuşma ile başladı. İkican konuşmasında etkinliğe destek veren Kofçaz Belediye Başkanlığına, kendilerini etkinlik yapmak üzere davet eden işletme sahibi Mehmet Duman’a, etkinliğe katılım gösteren Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Topluluğu LÜKSET Tekirdağ Şair ve Yazarlar Derneği TEKŞAD, Muratlı Çığlık Grubu ve değişik yörelerden gelen şair ve sanatçılara özellikle en zor görev sayılan dinleyici olarak katılım gösteren herkesle birlikte basın temsilcilerine teşekkür etti. Konuşmasına devam eden Dernek Başkanı Alaeddin İkican, şiir sanat ve kültürün bir gönül işi olduğunu bu nedenle Tekirdağ Lüleburgaz Çorlu Pınarhisar Muratlı Kofçaz Şarköy Edirne gibi değişik yerleşim yerlerinden katılan şair ve sanatçıların burada bulunduklarını, gönül duygularını paylaşarak zenginleştirdiklerini belirtti. 1997 yılında “Kırkların Sesi” olarak temeli atılan Kırklareli şair sanatçı ve edebiyatçılar grubunun dernekleşmesinden sonra ve öncesinde başta başkanlık yapanlar olmak üzere katkısı olan herkese minnet duyduklarını, her göreve gelen başkanın Derneği üye ve çalışma bazında daha ileriye getirdiğini ve getireceğini ifade etti. Asıl hedeflerinin Trakya şairler ve sanatçılar birliğini oluşturmak olduğunu söyleyen İkican Trakya kültür sanat ve şiirinin Anadolu’da da temsil edilmesi için gayret göstereceğiz dedi.
KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican'ın konuşmasının ardından Lüleburgaz LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler söz alarak duydukları memnuniyeti ve birlikte çalışmalarının güç birleşmesi oluşturacağını ve başarıyı artıracağını belirtti. İşletme sahibi Mehmet Duman da böyle naif ve duygusal sanatçılar olan şairleri ve kültür sanat adamlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtirken bu etkinliğin sonbaharda da tekrarlanmasını ve geleneksel hale getirilmesini arzu ettiğini söyledi.
Pikniğe gelen ve etkinliğe katılan yüzden fazla kişiye hitap eden etkinlik bağlama sanatçılarının türkü ve eğlenceli eserleri ile zaman zaman oyun havaları eşliğinde sanatçıların oyuna kalkarak eğlenmeleri ve neşelenmeleri görülmeye değerdi.
Şiirini okumaya gelen Tekirdağ Şair ve Yazarlar Derneği TEKŞAD Başkanı Yıldız Toksöz ve Muratlı Çığlık Grubu Başkanı Recep Ümit Nişancı memnuniyetlerini dile getirdiler. Özellikle Recep Ümit Nişancı bu etkinliğin oluşumunda yer aldıklarını ve mekan sahibine öneriyi kendi getirdiğini ve başarılı olduğunu görünce belli dönemlerde tekrarlanmasını istedi.
Etkinliğe şiir ve sanat sevdalısı Avukat Zeki Kılıç, Muratlı Belediye Meclis Üyesi Tamer Yargı Kavakdere önceki dönem Muhtarı Vedat Dengiz aileleriyle birlikte Karahamza Muhtarı Muammer Tünel ve önceki dönem muhtarlarından babası Yaşar Tünel katılımcılar arasındaydı. İşletme sahibinin hazırlığı ilgisi ve ikramları ilgisi görülmeye değerdi adeta tekrar gelin der gibiydiler. Ailesi ile birlikte tek tek tüm katılımcılar ile ilgilenmesi, özellikle Mehmet Duman' ın konuşması sırasında eşinin başını omuzuna koyması, gözlerinin konuşması ve sonunda bir hayalin gerçekleşmesi mutluluğunun memnuniyetini anlatan gözyaşları sanki beklenen bereket ve mutluluğu simgeliyordu. Herkesi duygulandıran bu tablo izleyenlere Allah ayırmasın dedirtiyordu. Herkesin mutlu ayrıldığı etkinlik mekan sahibinin verdiği yemek ve tekrar buluşmak üzere sona erdi.
Sunuculuğunu derneğin genç üyelerinden küçük hayali mahlası ile tanınan Fatih Tutumlu'nun yaptığı programda KIRKSEDER başkanı Alaeddin İkican, Kırklareli şairlerinin toplandığı ilk mekan sahibi olan şair Mülayim Tirfil. KIRKSEDER önceki dönem Başkanı Fuat Ertuğral, LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler, TEKŞAD Başkanı Yıldız Toksöz ile birlikte Kırklareli 'nden Mehmet Özbilen, Vahittin Uslu, Sami Can Sözeri, Ömer Faruk Bekçi, Ali Eker, Mehmet Kaygısız, Hasan Tuna, Alper Peközer, Vedat Dengiz, Sedat Biçer,Sedat Çoşkun, Zelal Mere, Bağlama sanatçılarından ise Ali Balı, Beytullah Arabacı, Rıfkı Nizam, Cüneyt Tüksel, Yalçin Volkan, Ergin Karacaoğlu, Davut Yıldız, Sevil Filiz, Gülsevin Şeker Çorlu, dan Ayşe Bilgiç, Pınarhisar' dan Hüseyin Alçeler, Ethem Dava, Lüleburgaz'dan Erol Cabir Dostagüler, Recai Küllü, Meryem Özçelik, Nilgün Yazar Tekirdağ'dan Sevgi Yavuz,Nuran Sevim, Durani Kocaoğlu, Muratlı' dan Abdullah Ataş etkinliğe renk kattılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol