KIRKSEDER Huzurevinde etkinlik gerçekleştirdi

Kırklareli Sanatseverler ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER), gerçekleştirdiği sanat dolu etkinliklerine devam ediyor. 24 Mart Cumartesi günü 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Kırklareli Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette huzurevi sakinlerine hediye takdim eden KIRKSEDER üyeleri büyüklerimizle sohbet de etti. Ayrıca KIRKSEDER üyeleri gerçekleştirdikleri müzik ve şiir dinletileriyle huzurevi sakinlerine keyifli dakikalar yaşattı.

24 Mart Cumartesi günü gerçekleşen huzurevi ziyaretinde konuşan KIRKSEDER Başkanı Fuat Ertuğral; “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Yaşlılar Haftası dolayısıyla, kendi yaşlılığımızı görme adına yaşarımızı el üstünde tutup, onlara saygıda kusur etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.
“Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır”
Ertuğral; “Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları süre içerisinde memnun etmek bizim birinci görevimizdir” dedi.
Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu…
Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini örnek gösteren Ertuğral; “Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenip bakmaya hakkı yoktur." Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Katılım gösterenler
Konuşmaların ardından KIRKSEDER üyeleri müzik ve şiir ziyafeti verdiler. Programda Şairler; Fuat Ertuğral, Firdevs Büyükateş, Mehmet Kaygısız, Alaeddin İkican, Halil Özçelik, Metin Göktaş, Mehmet Özbilen, Savaş Erdem, Mülayim Tirfil, Cengiz Karabey. Sanatçı olarak da; Ali Kurul, Vildan Alanat, Necmettin Dindar ve Ali Eker katılım gösterdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol