KIRKSEDER Bayramda online buluştu

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği KIRKSEDER pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağının son akşamı internet üzerinden şiir ve müzik etkinliği gerçekleştirdi. 
Etkinliği organize eden ve küçük hayali Fatih Umutlu ile moderatörlüğü yürüten KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican ile birlikte Endonezya dan Şahru Ramazan, Denizli den güftekar sanatçı radyo programcısı Safiye Samyeli, Elazığ'dan kendine has yorumlarıyla Selami Traşlar, Lüleburgaz dan LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler, Çerkezköy den Kenan Ağırman, Edirne'den İlhan ve Türkan Acarser, Metin Barbaros, Samican Sözeri, Can Ercan, Batman dan Sedat Coşkun, Kırklareli’den KIRKSEDER Yönetim Kurulu Üyesi Ali Balı sazı ile birlikte, Dernek Üyeleri Savaş Erdem, Esmeray Avcı, İlesam Yazarlar Atölyesinden genç KIRKSEDER’liler olarak Hüsna Damar, Hasan Tahsin Barut, Eylül Eşiyok, Deniz Demirgök paylaşımlarını yaparak katılım sağlarken dinleyici katılımcılarla birlikte 26 kişi etkinlikte buluştu.

Dernek Başkanı Alaeddin İkican'ın bayram mesajı ve açılış konuşması ile başlayan program Fatih Umutlu’nun sunuculuğu ve Ali Balı’nın türküleri ile devam etti. Denizli'den katılan güftekar sanatçı Safiye Samyeli, okuyamayan kızlara okuma imkanı sağlayan projesi ile birçok sosyal projeden bahsetti. Daha sonra tüm katılımcılar şiir yada eserlerini paylaştı. Ali Balı’nın sazını konuşturmasıyla saat 22.00 de başlayan sanal etkinlik yaklaşık 2,5 saat sürerek 00.15 te sona erdi.
Önadım Medya Grubu adına Öznur Tüzün’de programa mesajıyla katılarak iyi bayramlar dileklerini iletti, katılımcıların bayramını kutladı. Etkinlik sonunda tüm katılımcılar keyif aldıklarını belirterek tekrarında buluşmak üzere ayrıldılar.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bayramda dahi KIRKSEDER in yanında olan Önadım Medya Grubu Sahibi ve çalışanlarına teşekkür ediyorum