KIRKSEDER Aylık Şiir Müzik Dinletilerine Başladı

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği KIRKSEDER ‘in periyodik olarak her ayın ilk Cumartesi saat 14.00 düzenlediği şiir ve müzik etkinliği 6 Kasım 2021 Cumartesi günü İlimiz Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleştirildi. 

Okul Müdürü Hilal Liliyar’ın yakın ilgisi ile toplantı salonu düzenindeki gayretleri toplantıya katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı toplantı KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican’ın konuşması ve katılımcıları selamlamasıyla başladı. Çok samimi ve mütevazi bir ortamda başlayan toplantı güncel ve sosyal konuları içeren sevgi şiirleri sanatçıların birbirinden güzel türküleri ve şarkıları seslendirmesiyle devam etti. Toplantıya İl Merkezi ile birlikte Lüleburgaz Pınarhisar Tekirdağ’ dan olmak üzere 50 civarı şair sanatçı ve kültür sanat sevdalısı katılım gösterdi. Rumeli Dergisi Yayın Yönetmeni Kırcaali’den Mehmet Türker Katılımcılardan Alaeddin İkican, Ali Eker, Esmeray Avcı Fuat Ertuğral Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Topluluğu Başkanı Kevser Dostagüler Sembol şairlerimizden Mülayim Tırfıl fotoğraf üstadı Savaş Erdem Sebahattin Şenpazar Tekirdağ Muratlı’dan Recep Ümit Nişancı genç yazar ve şair Melih Taşçı Hasan Başaran şiirlerini  paylaşarak, Hasan Öztürk, Ali Balı Engin Saraç, Ethem Dava Gürsel Bilcen, Lüleburgaz’dan Fikret Yer, Serhat Kulaksız, Hanifi Kıvanç, Tekirdağ Muratlı’dan Rıfkı Nizam, Kırklareli Sanatseverler Derneği Koro Şefi Aysel Birce, Aksoy Şener Aldemir şarkı ve türkü şeklinde eserlerini paylaşarak katlı sundular. 
Ayrıca Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan DOĞAN Atatürk Mahalle Muhtarı Osman ÖZKILIÇ ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Zafer BALCI Eriklice Köy Muhtarı Vedat ERSEÇKIN Vedat BALKAN Ayşe BOZKURT ve genç kardeşimiz Ege GÜREL Kırklareli Üniversitesinden Uğurcan hoca ile katılım sağlayan birçok KIRKSEDER sevdalısı etkinliğe güç kattılar 
Neşe içinde geçen etkinlik üç buçuk saat sürmesine rağmen zamanın yetmediği etkinliğin ardından KIRKSEDER üyeleri dernekte paylaşımlara devam ettiler 
Katılımcılar ile çekilen aile fotoğrafının ardından aralık ayı etkinliğinde buluşmak üzere etkinlik sona erdi. (E.Baycan) 
 
Okul Müdürü Hilal Liliyar’ın yakın ilgisi ile toplantı salonu düzenindeki gayretleri toplantıya katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı toplantı KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican’ın konuşması ve katılımcıları selamlamasıyla başladı. Çok samimi ve mütevazi bir ortamda başlayan toplantı güncel ve sosyal konuları içeren sevgi şiirleri sanatçıların birbirinden güzel türküleri ve şarkıları seslendir-mesiyle devam etti. Toplantıya İl Merkezi ile birlikte Lüleburgaz Pınarhisar Tekirdağ’ dan olmak üzere 50 civarı şair sanatçı ve kültür sanat sevda-lısı katılım gösterdi. Rumeli Dergisi Yayın Yönetmeni Kırcaali’den Mehmet Türker Katı-lımcılardan Alaeddin İkican, Ali Eker, Esmeray Avcı Fuat Ertuğ-ral Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Topluluğu Başkanı Kevser Dostagüler Sembol şairlerimizden Mülayim Tırfıl fotoğraf üstadı Savaş Erdem Sebahattin Şenpazar Tekirdağ Muratlı’dan Recep Ümit Nişan-cı genç yazar ve şair Melih Taş-çı Hasan Başaran şiirlerini  pa-ylaşarak, Hasan Öztürk, Ali Balı Engin Saraç, Ethem Dava Gür-sel Bilcen, Lüleburgaz’dan Fik-ret Yer, Serhat Kulaksız, Hanifi Kıvanç, Tekirdağ Muratlı’dan Rıfkı Nizam, Kırklareli Sanatseverler Derneği Koro Şefi Ay-sel Birce, Aksoy Şener Aldemir şarkı ve türkü şeklinde eserlerini paylaşarak katlı sundular.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol