KIRKSEDER 4.Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) 4. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. 6 Ocak Cumartesi günü Kırklareli Sanatseverler Derneği’nde gerçekleşen genel kurulda ilk olarak Alaeddin İkican Başkanlığındaki divan teşekkülü oluşturuldu. Ardından Dernek Başkanı Fuat Ertuğral tarafından 10 aylık faaliyet raporu okundu. Raporda şunlar kaydedildi; “Saygı değer KIRKSEDER üyelerimiz, 4. olağan genel kurulumuzun derneğimize ve üyelerimize hayırlı olması dileğimle sizleri saygıyla selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz.

2016 yılında ödenemeyen borcumuz 3.818,00TL olup, 2017 Mart ayı itibariyle toplam ödenen kira borcu 4.088,50 TL’dir. Bazı sıkıntılar çektik ama gerekli yazışmalar ve hatırı sayılır dostları devreye sokarak sıkıntılarımızı gidermeye çalıştık. Belediye Başkanlığı daha önce de olduğu gibi nakdi yardımda bulundu ve hesaplara eklendi. Derneğimizi mali konuda rahatlattı emeği geçenleri ve yardımı yapan Başkanımıza teşekkürler ediyorum. Bilindiği üzere borçlarımız çok olması sebebiyle derneğimiz 2017 yılında tasarruf etmek zorundaydı. Dernek telefonunu kapattırdık, elektriği minimuma çektik. Çay giderlerini kısıtladık. Gerektiğinde kendi cebimizden verdik. 2018 yılına 2392,30 TL devirle bir yılı tamamladık.
Amacımız derneğimizi ayakta tutabilmektir. Dolayısıyla üye aidatlarına çok ihtiyacımız var.
Yönetimler gelici geçici lakin derneğimiz siz üyelerimizin desteğiyle var olacağına inancım tamdır. Çekişmelerin bize yarar değil zarar getireceği kanısındayım. Üye sayımızı 31 iken 43 çıkardık. Her birimiz derneğimize birkaç üye kazandırırsak üye sayımız artar ve mali konuda rahatlarız.
Etkinliklerimizde kişisel kırgınlıkları bir tarafa bırakıp derneğimizin saygınlığı için dernek üyelerimizin katılımının önem arz edeceğini düşünüyorum. Her etkinliğimize katılan kişi sayısı zaman, zaman 60’ı geçse de yönetim kurulundan ve üyelerimizden maalesef fazla katılım olmamıştır. Arzumuz özellikle bundan sonra seçilecek yönetim kurulu ve dernek üyelerimizin hiç bir art niyet, kapris ya da peşin yükümlü olmadan tüm etkinliklerimize katılım sağlamalarını diliyoruz.”
Derneğin denetim raporlarının, gelir gider tablolarının ve bütçelerinin okunup, oylanmasının ardından seçime geçildi. Çarşaf liste usulü yapılan seçimlerde Fuat Ertuğral en yüksek oyu topladı. Önümüzdeki günlerde yönetim oluşturulacak ve kamuoyuna duyurulacak.
İşte Yönetim ve Denetim Kurulunun aldığı oy sayısı;
Yönetim Kurulu; Fuat Ertuğral; 23 oy, Alaeddin İkican; 19 oy, Ali Balı; 19 oy, Erman Ulusoy; 14 oy, Şükriye Mert; 13 oy, Mehmet Özbilen; 13 oy.
Denetim Kurulu; Vedat Balkan; 26 oy, Esmeray Avcı; 21 oy, Sedat Karacaduralıoğlu; 13 oy.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol