KIRKSEDER 2017’nin ilk toplantısını gerçekleştirdi

Olağan söz-müzik-şiir dinletisi, Kırklarelili sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılandı. 2017 yılının ilk toplantısı her zamanki gibi yine sanatla dolu geçti.
Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER)2017 yılının ilk toplantısını 04.03.2017 Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirdi. Kırklareli Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantı şiire, müziğe kısacası sanata gönül verenlere ev sahipliği yaptı. 
Toplantıya Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli’nin değerli yazarlarından ve KIRKSEDER’in kurucularından Nazif Karaçam da katıldı. Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir burada; “Dünya kuruldu kurulalı ülkelerin, ulusların, yazlı sözlü gelenekleri vardır. Bizde de malumunuz olduğu üzere çobanından sultanına kadar şair bir toplumuz. Neticede geçmişimizi yazıya dökmemişiz ama özellikle şiire dökmüşüz.” Şeklinde konuştu. Ardından şiirler ve türküler eşliğinde devam eden programda Ali Balı Aşık Veysel’in bir türküsünü seslendirdi. Programın devamında derneğin kurulmadan önceki emektarlarından olan Enis Ilgar “Ben Seni Candan Sevdim” adlı şiirini seslendirdi. Ardından kürsüde Mülayim Tirfil, Emine Sonat, Savaş Erden, Halil Özçelik, Metin Barbaros, Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinden Sevgi Altun, KIRKSEDER Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Ertuğral, Lise öğrencisi Yağmur Özcan, Bahar Koba, Ali Şefik Deniz gibi birçok sanatsever isim kendi şiirlerini veya değerli şairlerin şiirlerini seslendirdi. Her ayın ilk Cumartesi günü gerçekleşen ve 2017 yılının ilk toplantısı olma özelliğini taşıyan toplantı her zamanki gibi katılımcıların sanata, edebiyata, şiire ve müziğe doymasına, keyifli vakit geçirmesine neden oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol