KIRKLARELİ İŞKUR'UN İŞSİZLERE SUNDUĞU ÇOK FAYDALI ÇALIŞMALAR VAR

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işsiz gençlerin iş sahibi olabilmeleri için yoğun çalışmalar yürütüyor. İl Müdürü Hasan Aksoy ile yüz yüze yaptığım görüşmede İŞKUR'un işsizlere yönelik faaliyetlerini konuştuk. AKSOY görüşmemizde; Kırklareli ili ve ilçelerinde işsizlerin istihdama kavuşması için İŞKUR gerek Kamu Kurumlarında gerekse özel sektör işyerlerinde işe yerleştirilmeleri amacıyla üstün gayret sarf ediyor. Kaymakamlıklarda, Okullarda, Belediyelerde, Orman İşletme Müdürlüklerinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve bazı Kamu Kurumlarında yaklaşık iki bin kişiyi geçici olarak istihdam ettiklerini bu kişilere asgari ücret düzeyinde maaş ödediklerini, istihdam garantili işgücü yetiştirme kursları düzenlediklerini. Bu kursları bitirenleri işe yerleştirdiklerini belirtti. Son günlerde ise iki işçisi olan tüm işyerlerini stajyer vererek bu kişinin işi öğrenmesini ve gelir elde etmesini sağladıklarını, işsizin işi işbaşında öğrenerek meslek sahibi olduğunu, meslek öğrenirken çalıştığı her gün için 50 Türk Lirası ücret ödediklerini, bu kişilerin Genel Sağlık Sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırdıklarını söyledi. Bu çalışmalar ile işverenlere de destek olduklarını anlattı.
Kendi işini kurmak isteyen kişilere yönelik de girişimcilik kursları açtıklarını bu kursları bitirenlerin de kendi işlerini kurarken KOSGEB'ten hibe alacaklarını, dezavantajlı işsizlere yönelik olarak da özellikle ilimiz ve ilçelerimizde yaşayan Romanların işe girmeleri için istihdam garantili kurslar gerçekleştirdiklerini, Mart ayı içersinde Kırklareli merkezde ve Babaeski ilçesinde Roman gençlere yönelik 50 işsizin katılacağı 2 grup kurs açacaklarını, bu kursları bitirenleri 2 fabrikanın istihdam edeceğini taahhüt ettiklerini de İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy sözlerine ekledi.
İŞKUR Müdürü AKSOY ile görüşmemizin sonunda, ilimizde uzun zamandır harabe vaziyette olan TEKEL depolarını İŞKUR olarak satın aldıklarını buraya yakın zamanda yeni bir bina yapacaklarını da öğrendim. Gençlere iş, ekmek verenin alnından öperim. Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in köy ve kent çalışmalarını takdir ile karşılıyorum.
Sevgiyle Yaşayınız…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol