KIRKLARELİ bir fırsatı daha kaçırdı!

İkinci kez gündeme geldiği Kırklareli İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerce tekrar reddedilen “Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Projesi”nin çizimleri ve yaklaşık maliyet hazırlanması için 295 bin lira harcama yapıldığı Nisan ayının 2’nci İl Genel Meclisi birleşiminde okunan 2016 yılı Denetim Komisyonu Raporu ile anlaşıldı. Projeye “evet” oyu veren AK Partili Meclis üyeleri tepkilerini CHP’li üyelere dönerek “295 bin lira da mı çöpe gitti?” diye gösterdi.

Kırklareli İl Genel Meclisi, Kırklareli Valiliği’nin teklif ettiği ancak CHP’li üyelerce reddedilen “Fuar ve Kongre Merkezi Projesi”nin gerginliğini yaşamaya devam ediyor. İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı 2’nci birleşiminde Kongre ve Fuar Merkezi Projesi konusu gündemin 4’ncü maddesindeki 2016 yılı iş ve işlemlerine ilişkin Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan raporun Komisyon Başkanı Çetin Şinikoğlu tarafından okunması sırasında anlaşıldı.
Oldukça uzun olan raporu bir süre sonra adeta uykulu gözlerle dinlemeye devam eden Meclis üyeleri raporun Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili kısmına geldiğinde birden kendilerine geldiler. Komisyon Başkanı Çetin Şinikoğlu, CHP’li üyelerin iki kez teklifini reddettiği Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili raporun bu bölümüne ilişkin;
“İlimiz Merkez ilçe Kofçazyolu özerinde Camiikebir Mahallesi 353 ada 11 sayılı parselde bulunan maliye hazinesine ait İl Özel İdaresi tahsis edilmiş 39384 metrekare arazide Kapsamlı Fuar ve Kongre Merkezi oluşturulması düşünülmektedir.
Bu kapsamda alınan proje çizimleri ve yaklaşık maliyetlerinin hazırlanması için hizmet alımı yapılmış olup, Erkal Mimarlığa 295.000,00 TL (KDV dahil) İl Özel İdaresi bütçesinden ödenmiştir. Yapılan yaklaşık maliyet sonucunda 17.189,68031 TL KDV hariç olarak hesaplanmıştır.
Trakya Kalkınma Ajansı’nın 5.000.000,00 TL hibeli Güdümlü Projesi kapsamında sunulacaktır. (Kalkınma Ajansı maliyetin yükseleceğinin anlaşılması üzerine 2 milyon lira daha ekleme yapabileceğini sözlü olarak bildirmişti)
Proje ortaklarının vereceği eş finansmanlar
İl Özel İdaresi: 750.000,00 TL (hisse oranı % 50)
Kırklareli Ticaret Borsası: 250.000,00 TL (hisse oranı % 16,66667)
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası: 250.000,00 TL (hisse oranı % 16,66667)
Kırklareli Belediye Başkanlığı: 250.000,00 TL (hisse oranı % 16,66667)
Trakya Kalkınma Ajansı eş finansmanı: 5.000,000,00 TL
Revize edilen yaklaşık maliyete göre; İl Özel İdare Katkısı: Yaklaşık olarak 14.533.822,40 TL (KDV dahil) olması beklenmektedir.
Bu maliyete ek olarak Trakya Kalkınma Ajansı’nın proje tanıtım giderleri, Koordinatör ücreti, açılış catering ücreti. Mali müşavir ücreti, vb giderler bütçeye dahil edilecektir.
İl Özel İdaresi Mevcut ödenek: 2.205.000,00 TL dir.
- 6 Şubat 2017 tarihinde İl Özel İdare katkısının miktarının artacağına dair teklif İl Genel Meclisine sunulacaktır. Fuar Alanı ve Kongre Merkezinin Kullanım alanları ektedir.” İfadelerini kullandı.
Şinikoğlu’nun raporun bu bölümünü bitirmesi ile birlikte AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam ve Meclis Üyesi Ceyhun Alkan, CHP’li üyelere dönerek tepkilerini gösterdiler. Ceyhun Alkan, söz alarak; “Az önce bu projenin hazırlanması ile ilgili bir mimarlık firmasına 295 bin lira ödeme yapıldığını söylediniz. Şimdi bu para çöpe mi gitti?” diye sordu.
Nihat Sağlam da, “7 milyonu da çöpe gönderdiniz, bunu da” derken CHP’li Meclis üyesi Sibel Çinar, grubunun iki kez teklifi reddettiğini unutarak; “Hayır çöpe gitmedi bu projenin parası geldiğinde yapılacak. Biz şu an bu parayı veremiyoruz dedik” diye konuştu.
Nihat Sağlam’da Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın daha sonra 2 milyon lira da artıracağını belirterek vermeyi kabul ettiği toplamda 7 milyon 750 bin lirayı kastederek “7 milyon lirayı çöp attık, 295 bin lira da çöpe gitti” şeklinde konuştu.
Alkan ve Sağlam’ın açıklama istediği Çetin Şinikoğlu ise bir açıklama yapmayarak raporu okumaya devam etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Orada tandık simaları görmek böylesine gerekli bir işe mani olduklarını okumak üzüntü verici.

  2. bugüne kadar bu memlekete ne faydaları oldu da şimdi bunlardan fayda bekleyelim çivi çakmazlar bunlar sadece hayır demeyi bilirler dikili ağaçları yok hiç birinin

  3. Makedonyalı Atamız. 08 Nisan 2017 Cumartesi 08:53:50

    Zihniyet mantık aynı(düz kontak) iktidar söylerse hayırmuhalefet evet fakat iktidar değişikliğinde görüntü tam tersi yani kısır döngü.İşte Türk siyaseti busonuç pişmanlıkbilgisizlik ilgisizlik.

  4. bir dönem chp dışında herhangi bir parti gelse kırklarelinin çehresi dahada değişecek.1999 yılından öncede chp zihniyeti hakimdi hakkarinin en ücra köyünden daha kötüydü yolları kaldırımları şehir planı..ne oldu 1999 da ilk defa bu zihniyet dışında mhp cengiz bağdan geldi kırklarelinin çehresi değişti bizzat o dönemde yaşamış görmüş birisiyim..bir defa daha kırklareli halkı bir defa iki defa istemiyoruz bir defa chp dışında herhangi bir parti gelsin yeterli haydar başın partisi bile gelse kırklareli çağ atlayacak

  5. maşallah kırklarelindeki bir avuç akapeli burada toplanmış. önadım grubu olarak bence gururlanın bu büyük bir başarı.