KIRKLARELİ TİCARET BORSASI CANLI HAYVAN SATIŞ TESİSLERİ; SATICILARLA ALICILARI BULUŞTURMAYA BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Evet Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim… Önce 20 Mart 2019 Çarşamba günkü “HAYVANCILIĞI BÖLGESEL SAHA ÇALIŞMALARI YAPARAK PLANLAMALIYIZ” başlıklı köşe yazıma 21 Mart 2019 tarihinde yapılan yorumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
“Hüseyin Bey yazılarınızı her hafta okuyor ve takip ediyorum ne güzel şeyler yazıyorsunuz sessiz çoğunluğun sesi oluyorsunuz. Biz küçük üreticilerin aklında olup kâğıda dökemediklerini ne güzel anlatıyorsunuz. Birde biz kırsal kesimdeki üreticilerin en büyük sorunu ürettiğimiz hayvanı pazarlamak alıcı bulamıyoruz bu konuya bir değinirseniz bizlere yol gösterirseniz çok seviniriz teşekkürler.”
Aynı okuyucumun “DOĞAL HAYVANCILIĞI ÖĞRETEMİYORUZ” başlıklı yazıma yaptığı yorum ise şöyle; “Vay ağzına düşüncene sağlık Hüseyin ağbim. Beni çocukluğuma getirdin. Ah nerde o günler… Ormanlar keçisiz koyunsuz öksüz; çan sesi yok, karaca sesi yok. Ormanlarda duyulan sadece ağaç kesme motorlarının sesi.”
Yukarıdaki hayvancı kardeşimizi, sadece yukarıdaki ve daha önce yaptığı yorumlardan tanıyorum. Yüz yüze hiç görüşmedim ama doğma büyüme bir orman köylüsü ve orman hayvancısı olarak Kırklareli hayvancılığının geçmişteki başarılı yıllarını yani Dün’ünü bizzat yaşayarak gördüm. Zaten bütün sitemim de buna; Dün ormandaki kışla ve ahırlara, kışın atla, eşekle saman paparası götürerek, salma kışlalarda verimli, başarılı bir şekilde yaptığımız hayvancılığı, bugün çift çeker traktörler ve modern tabir ettiğimiz çiftliklerde başaramıyoruz ve DAİMİ İTHALATA MECBUR KALIYORUZ.
Ormanlarımız anı Allaha şükürler olsun. İçine biraz gereksiz çamlar ekilse de, içinde hayvan otlatılabilinir durumda. Ama biz hayvan otlatmasını unuttuk. Yeni nesil hiç bilmiyor. Veteriner hekim ve Ziraat Mühendisi de, “Olmaz, Hostain inek ormana gitmez” diyerek, her zaman kendilerine iş çıksın diye kapalı hayvancılığı öneriyorlar. Onları dinleten ÇİFTLİK SAHİPLERİNİN DE DURUMU ORTADA. ÇIRAKLIĞINI YAPMADIKLARI İŞİN PATRONLUĞUNU YAPAMADILAR, YAPAMIYORLAR, YAPAMAYACAKLAR. BEN YİNE KÖŞEMDEN HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİRİMLERE VE ÇİFTLİK SAHİPLERİNE SESLENMEK İSTİYORUM; GELİN SİZE ORMAN VE MERA HAYVANCILIĞININ, NERELERDE VE NASIL YAPILACAĞINI ÖĞRETEYİM.
Sağlık, mutluluk ve bol bereketle kalın, sayın okurlarım ve sevgili hayvancı kardeşlerim…

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hüseyin bey her hafta yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum güzel görüşlerinizle fikirleriniz ve tecrübenizi ne güzel aktarıyorsunuz çok sağ olun ayrıca benim yorumlarımıda köşenizde değerlendirmeniz beni çok çok mutlu etti teşekkür ederim. yine çok güzel yazmışınız (çıraklığını yapmadıkları işin patronluğunu yapamadılaryapamıyorlaryapamayacaklar) vay dilinize sağlık