KIRKLARELİ TEVFİK FİKRET YATILI BÖLGE ORTAOKULU SOSYAL ETKİNLİKLERDE BAŞARILIDIR

OKULUMUZ TARİHÇESİ
1912 yılında ( V.Sultan Mehmet Reşat zamanı) Kırklareli'mizin adı Kırk Kilise'dir. Mayıs ayında okulun temeli atılır. I. Dünya ve Kurtuluş Savası nedeniyle inşaatı tamamlanamaz. Bugünkü okul binası, Cumhuriyet´in ilanıyla özel idare bütçesinden 9500 Türk Lirası harcanmasıyla tamamlanır. Harf İnkılâbı ile birlikte 10 Kasım 1928´de eğitim öğretime kapılarını açar.
1957 yılına dek eğitim-öğretime devam eden okulumuz, mimari özelliği bozulmaksızın büyük bir onarımla bugünkü betonarme yapı durumuna getirilmiştir.
1971 yılında öğrenci sayısı 1000´e ulaşınca sağlıklı eğitim veremeyeceğinden bugünkü Vali Faik Üstün İlkokulu’na öğrencilerin bir kısmı öğretmenleriyle birlikte kaydırılarak okul normal öğretime kavuşturulmuştur.
1977-1978 öğretim yılında, öğrenci sayısı yine normal öğretim boyutlarını aşmış ve zorunlu olarak ikili öğretim uygulanmıştır. 1985-1986 öğretim yılında ilimizde ilk kez açılan Anadolu Lisesi´ne de ev sahipliği yapmıştır.
85. kez sevgi ve coşkuyla 2014-2015 öğretim yılına başlamanın heyecanı içindeyiz.
KURUMUN YAPISI
Okulumuz ilimizin en eski yerleşim merkezi olan Yayla Mahallesi'nde kurulmuştur. Okul bina alanı 295 m2, oyun alanı 1685 m2, toplamı 1980 m2'dir.
Okulumuz yatılı ilköğretim bölge okulu olup pansiyon kapasitesi 40 öğrenciliktir. 2012-2013 Öğretim Yılında 40 öğrencimiz pansiyonumuzdan yararlanmaktadır.
Okulumuzda 10 derslik, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 Fen Laboratuarı, 2 idareci odası, 1 öğretmenler odası bulunmaktadır. Sınıflarımızın hepsinde Bilgisayar, Projeksiyon Cihazı ve İnternet bağlantısı bulunmaktadır. Okulumuzda 1 Okul Müdürü, 1 müdür baş yardımcısı, pansiyondan sorumlu 1 müdür yardımcısı, öğrenci işlerinden sorumlu 1 müdür yardımcısı, 2 sınıf öğretmeni, 10 branş öğretmeni, 1 ücretli sınıf öğretmeni, 2 görevlendirme branş öğretmeni, 1 veri hazırlama kontrol işletmeni, 2 kadrolu yardımcı personel, işkurdan görevlendirme 1 yardımcı personel, 1 aşçı, hizmet alımından 1 aşçı yardımcısı bulunmaktadır.
Okulumuzda 77 kız, 76 Erkek olmak üzere toplam 153 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir.
MİSYONUMUZ
Tevfik Fikret YBO olarak hedefimiz, güçlü bir kimliğe sahip, başarıyı hedefleyen, yenilikçi, hoşgörülü, lider olabilen, toplum tarafından takdir edilen, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ahlaklı gençler yetiştirmektir.
VİZYONUMUZ
Öğrencilerimizin aile, toplum ve vatanlarına bağlı, çok çalışmaya hazır, ahlaklı, özgüven ve sorumluluk sahibi insanlar olarak yetişebilmeleri için sıcak bir ortam sağlamak!
İLKE ve DEĞERLERİMİZ
o Atatürk ilke ve inkılâpları
o Laiklik
o İnançlara saygılı olma
o Demokratik anlayış
o Kültürel değerlerimizin diğer ulusların değerleri ile bağdaştırılması
o Öz kültüre bağlılık
o Adalet
o Üretkenlik
o Fırsat eşitliği
o Yenilikçilik
o Akılcılık ve bilimsellik
o Beden ve ruh sağlığını koruma
o Şeffaflık
o Doğa ve çevreyi koruma
o İşbirliği
o Liyakat
o Süreklilik
o Katılımcılık
o Fedakârlık
Roman öğrencilerin topluma kazandırmak için, eğitimin farkındalığını bu grup çocuklarda yaratmak için okulda RİTM GRUBU kuruldu, öğrencilerin okula devamı sağlandı.
Okul Md. HÜDAYİ AKGÜN Müdür Başyardımcısı YASEMEN SAYILGAN’dır. Müzik öğretmeni GAMZE PEKKAN’dır. RİTM GRUBU iki yıllık çalışma sonunda kurulmuştur. İkinci yılda öğrenciler başarıdan başarıya koşmaktadır..

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol