KIRKLARELİ MİMAR SİNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TÜRKÜLER KONUŞUYOR ETKİNLİĞİ ÇOK GÜZELDİ

Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü CAFER YÜCE: “Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir. Türküler umuttur, hasrettir, vefadır, dostluktur ve yüreğimizde kıvrım kıvrım dolanan ince bir yoldur sılaya uzanan gurbet ellerde.
Dermandır dermansız kalanlara... Yüreğin gurbetinde büyüyen, özlemleri kor kor, demet demet sunan iki damla hasret çiçeğidir türküler… Yüreğimizdeki sevgi kıpıtılarıdır, sevgi pınarıdır gürül gürül hasrete akan…
Yaşama sevincinden tutun da ölüm acısına kadar, vefayı, hasreti, sevgiyi, inancı, türkülerle dile getirmiş, türkülerle seslenmişiz. İçimizi, acımızı, sevdamızı türkülere dökmüşüz, türkülerle bölüşmüşüz!...
Türküler değil midir, buram buram hasret kokan? Toprak gibi, emek gibi, ekmek gibi, ter gibi… Türküler değil midir dünyanın en muhteşem gelini, en sabırlı anası?
Kültür ve sanatın merkezinde olduğu, zanaatın icra edildiği bir okul yaratma amacımızda böylesine önemli bir etkinliğin mimarı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Bu sanat dolu yolculukta bizlerle birlikte olan herkese şükranlarımı sunuyorum.
Unutmayalım; yaşam, aldığımız nefes sayısıyla değil; nefesimizi kesen anların sayısıyla ölçülür.
Sevgi ve saygılarımla…"
18 Nisan 2016 günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlük binasındaki KÜLTÜR MERKEZİNDE TÜRKÜLER KONUŞUYOR etkinliği güzel geçti. Okul ve veliler, öğretmenler, öğrenciler güzel bir etkinlikte buluştular.
Yüksek Yüksek Tepeler, Ormancı, Deryalar, Selanik Türküsü, Kerimoğlu türkülerinin öyküsünün anlatıldığı etkinlik çok güzel oldu. Öğretmen öğrenci, okul müdürü ve müdür yardımcılarının birlikteliğinden güzel bir türkü akşamı etkinliği yapıldı.
Üreten Nesiller İçin Meslek Lisesini Seçin…
Tekniğinde özgün mesleğinde üstün yaşama gençleri hazırlayan Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesini seçin… Bilişim, Elektrik- Elektronik, Makine, Metal Mobilya ve İç Makan Tasarım alanlarında okuyan mezun öğrenciler kendi işini kurabilirler.
Fabrikalarda mesleği ile ilgili bölümlerde çalışabilirler veya üniversite eğitimine devam edebilirler. "Hedefimiz bölgemiz sanayisine öncülük etmektedir." Türkiye'nin her alanında kalkınıp gelişmesi gençlerle olacaktır…
Gelişmiş uygar ülkelerin sanayileşmesinde Mesleki Teknik Liselerinin katkısı büyük olmuştur. Güzel Anadolumuz ve Trakyamız Uygarlıkların Beşiğidir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol