KIRKLARELİ KAVAKLI BELEDİYE BAŞKANI GÜREL KOŞDEMİR'LE SÖYLEŞİ

01.10.2015 Günü Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı GÜREL KOŞDEMİR: "On dört yıllık icralık olan belediye'yi bir yıl içinde icradan kurtardık. İnci dere ıslah çalışması DSİ tarafından 1200 metre istinat duvarı üç tane trafik araç köprüsü olmak üzere beş tane köprümüz olacak.
Şuan 17 bin m2 parke taş yol yapımı gerçekleşti. 4700m2 ihaleye çıktı. 10 bin m2 taş yol yapımı ihale aşamasında.
Kavaklı meydanında İstanbul Esenyurt belediyesi tarafından düzenleme yapılacak. Yukarıdaki belde camimiz büyük bakımdan geçti. 1989 göçmenlerinin yaşadığı Muhacir Mahallesinde su şebekesi değişti. Yollara parke taş döşendi. Asfaltlama yapıldı. Üç adet çocuk oyun parkı yapıldı. Yağmur suyunu evsel atıktan ayırıyoruz. Pek çok sokak bitirildi. Belediye otobüsleri şirket kurularak halkımızın hizmetine sunuldu. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden bir adet Mercedes otobüs alındı.
Zabıtaya bir doblo araç tahsis edildi. İstanbul Küçük Çekmece’den bir hafriyat kamyonu, Türkiye Belediyeler Birliği’nden bir adet büyük çöp kamyonu belediyemize kazandırıldı. Kavaklı Korusunu Kavaklı Belediyesi’ne kazandırdık" dedi.
"Dedeler nereden gelmişler?
GÜREL KOŞDEMİR: Dedemler Bulgaristan Ortaköyden 1912 yılında Kavaklı’ya geldiğinde yedi yaşındaymış" dedi. Güzel Türkiye'miz kalkınsın, gelişsin herkesin işi güzel olsun. Sevgi, saygı olsun. Dünya’da Türkiye’de insanlar huzur içinde yaşasın. Kavaklı Park kafe güzel olmuş. Parkta baba dostu eski Kavaklı belediye başkanlarından Habil Koşdemir'le parkta sohbet ettik.
HABİL KOŞDEMİR: "Çok eskiden altı yüz otuz yıl önce Kastamonu Taş köprü'den Bulgaristan Ortaköy'e gitmişiz. Taşköprü'nün sarımsağı meşhurdur. Ortaköy’de bizlere "Sarımsakçı gacal "derlerdi. Örf ve adetlerimizi orda da sürdürmüşüz.
Kastamonu’da milli halk oyunu Sepetçi oğludur. Türkiye’ye geldiğimizde de sepetçi oğlu oyununu gençliğimizde oynardık. Şimdi bu oyun kayboldu. Yunan işgal yıllarında Topal Zabit Kırklareli'nde çok zulüm yapmış. Türk çeteleri Yunan zulmüne karşı savaştı. Saksağan derede Türk çetesi Yunan'a pusu kurmuş. Kötülük yapan Yunan jandarmasıyla orada çatışmış. Topal Zabit trenle kaçmış. Onu yakalayamamışlar" dedi.
Trakya'nın Bulgar ve Yunan işgalinde Türk halkı büyük acılar yaşamıştır. Dedeler, nineler, anneler, yaşanan acıları yakınlarına anlatmışlardır. İstiklal savaşıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarına bize çok güzel bir vatan bıraktıkları için minnettarız. Dünya barışı için adım atan gönüllere selam olsun İslam dünyasında dostluk, insanlık sonsuza kadar var olsun. Gerçek güzellik zenginlik budur.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Selman Taşkıran berber 18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:56:08

    Bu satırları okurken gerçekten çok duygulandim bunlari bilmiyordum çok teşekür ediyorum başarılarının devamını diliyorum

  2. 34 senelik kavaklı damadı olarak başkanımla gurur duyuyorum yapılmayanı yaptı kavaklıyı yaşanacak bir kent yaptı başarılarının devamını diliyorum