KIRKLARELİ GELİŞMEK İSTEYEN BİR BALKAN ŞEHRİDİR

KIRLANGIÇLAR

Bir elma bahçesi yalnızlığın
Yarım sevdalardasın
Güneş içinde gölgeler
Kapıda imgeler

Rüzgârda yalnızlığın
İnnaplar kızarıyor
Yorgun ikindilerde
Demir atmışsın uzak limanlara

Bir elma bahçesi yalnızlığın
Volta atar sabahleyin kırlangıçlar
Kozasını dokur ipekböceği
Eski bir köy evinde

Ahşap kapılarda sessizliğin
Güneş yapraklar içinde
Bir çocuk gülümsemesi
Ararsın şarkılarda…
Selahattin Demiraco
Kırklarelispor Menemenspor'u 2-1 yendi. Hepimiz çok sevindik. Teknik Direktöre, arkadaşlara, yönetime, Kırklarelispor Başkanı kardeşimiz VOLKAN CAN'a Başarılar Dilerim.
Türk futbolunda altyapıya gereken önem verilmelidir. Eskiden mahallelerde futbol takımları vardı. Sokaklarda top oynayan çocukların "Gooool" sesleri çınlardı.
Geçen gün öğretmenevinde Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Öğretim Görevlisi Prof. Dr. NADİDE SEÇKİN'le tanıştım. "Kırklareli Üniversitesi’nin kısa zamanda gelişmesi beni çok sevindiriyor. Sorunlarımız var lakin sorunsuz memleket yok" dedim.
PROF. DR. NADİDE SEÇKİN: "Kırklareli terminalinin karşısındaki mezarlık taşları dikili olsun, bakımlı olsun. Mezar taşlarındaki Osmanlıca yazıları okunsun. Kırklareli güzel bir memleket. Haftada üç gün İstanbul'dan geliyorum. Aşağıpınar kazılarını yapan Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve eşi Zeynep Özdoğan'ı tanıyorum. Şeytandere çevresinde yürüyüş yolu, parklar, hayvanlar içinde bir mekan yapılıp, salkım söğütlerle çevrili çevre düzenlemesi yapılmış bir alan Kırklareli'ne kazandırılabilir. Çevremizi temiz tutmalıyız" dedi.
Bizler Trakya, Balkan, Kırklareli sevdalısıyız…
Trakya'da, Anadolu'nun bazı yerleşim yerlerinde Balkan göçmenleri yaşıyor.
KAYALI KAMPÜSÜ’NDE DE KAVAKLIDA OLDUĞU GİBİ BİR ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANESİ KURMA ÇALIŞMASI BAŞLAMIŞ. KIRKLARELİ VALİSİ ESENGÜL CİVELEK'İN KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLARIM. Kadınlar Onurumuzdur...
Kırklareli Gerçek Gazatesi’nde yıllarca çalışmış GÜRSEL YAVUZ’a; “Kadınlar bizim onurumuzdur” dedim.
GÜRSEL YAVUZ: "KADINLAR GÜNÜ HÜZÜN GÜNÜDÜR. Her gün kadınlar şiddete maruz kalıyor" dedi. Kadınlar kardeşimiz, eşimiz, yârimiz, kızımız, canımızdır. Sağlam aile yapısının varlığı için televizyon dizilerindeki şiddet sahnelerine izin vermemeliyiz. Türk kadını eğitimle, iş imkânlarıyla ekonomik ve sosyal açıdan kuvvetlendirilmelidir. Sakin, huzurlu bir toplum için etnik ve mezhep savaşlarına karşı çıkmalıyız. Sevginin, Saygının Işığında Yürümeliyiz…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol