KIRKLARELİ- ÇORLU- BÜYÜKÇEKMECE NOTLARI

Eski bir öğrencim olan arkadaşıma " Kırklareli için neler yapmalıyız?" diye sordum. "Güvenlikli yürüyüş parkuru, bisiklet yolları olabilir.
Çorlu Orion'un yanında ikinci bir Orion alışveriş merkezi yapılıyor. Şehrimizin dışında böyle bir alışveriş merkezi olabilir" dedi.
02 Mayıs 2016 günü Çorlu'daki dostlara uğradım. TC Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu'da 65 yaş ve üzeri yaşlılar için ücretsiz kart çıkartmıştım.
Orion alışveriş merkezinin ikici katında 1.5 liraya sıcak çikolata içebiliyorsunuz. Hatemoğlu'nda takım elbiseler üç yüz- dört yüz liraydı. Son moda gömlek, takım elbiseler sizi bekliyor. Orada çalışan gençler çok kibarlar. Paranız olduğunda en kaliteli eşyalar, giysiler satın alabilirsiniz.
Çorlu İstanbul'un arka bahçesidir. Çorlu'da Paşalar Mühendislik Ömer Doğan Elektrik Elektronik Mühendisi arkadaşımın yeni yeri ORİON AVM karşısı Olimpia İş Mrk. Bodrum katındadır. Çayını içip sohbet ettik. Selfie çektirip Trakya'ya, Çorlu'ya selam ettik. Trakya'nın hangi beldesi, ilçesi, kenti olursa olsun gelişip gençlere iş, ekmek sevgi sunsun. İstihdam sağlanan adımlar atılsın.
03 Mayıs 2016 günü Posta Gazetesi'nde Büyükçekmece Belediye Bşk. HASAN AYGÜN'ün halkının mutluluğu için nasıl çalıştığını okudum. Tebrik ederim kendisini. Büyükçekmece Belediyesi'nin CHP'li Belediyeler arasında ikinci kez festival düzenlemede birinci olduğunu ulusal bir gazetede okumuştum.
Belediye Başkanı'nın Kültür ve Sosyal İşler Müdürlerinin özverili ekip çalışmalarında bu konuda önemlidir.
2008 yılında Malkara, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca'yı, Bayrampaşa'yı gezip yazmıştım. (Trakya da Görüntüler kitabımdadır.)
Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü NAZAN KARAGÖZOĞLU ile Kırklareli'ne geldiğinde tanışmıştım. Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu'nun teyzesi Sema Hunca'nın cenazesine gelmişti. Özverili, güzel insanlar her alanda başarıyı yakalamak için çok çalışırlar. Her Pazartesi belediyelerde toplantılar yapılır. Bu başarıda kadınların toplumsal hizmetteki gayretleri uygar bir dünyanın kurulmasındaki katkısı büyüktür.
Kadınlar onurumuzdur. Annemizin şefkatli çocuklarına olan sevgisi, saygısı, fedakârlığı büyüktür. Bütün kadınların topluma pozitif katkısı büyüktür. Bütün siyasal partilerin amacı ülkenin ulusla beraber kalkınmasını sağlamaktır.
Büyük mahallelerde kapalı pazaryerleri kurulabilir. Kadınlara dönük kültür lokallerinde İŞKUR'un yardımları, katkıları ile dikiş, nakış, saç kesimi, sabun meyve, incik boncuk yapım kursları açılabilir. Önemli olan üreticiliği geliştirip, meslek kurslarını açmaktır. Yeni ticarethaneleri yaşama kazandırmaktır. Çiftçimizin mutluluğu için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Türk tarımını hayvancılığı destekleyerek çiftçilerimizin ayağa kalkmasını sağlamak için önemli adımlar atmalıdır.
Yaşam sevgiye inanan çalışkan insanların özverileriyle güzeldir. Şiddet ve terör insanlığın baş belasıdır. Anarşizm kaos yaratır.
İnsanlığın Kurtuluşu: "Her şey insanı sevmekle başlar" görüşünü yaşama kazandırmakla olacaktır.. Güzel filmler yapılmalıdır. Zalim dünyayı yaratan emperyalist devletlerdir...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol