KIRKLARELİ AMATÖR RESSAMLAR SERGİSİNİ GEZDİM

26.05.2016 günü Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu alt salonunda Kırklareli Amatör Ressamlar Derneği'nde MUKADDER BAĞIRAN:
"2002 yılından beri resim çalışmalarıma devam ediyorum. 26. Karagöz ve Kakava Festivalinde geleneksel olarak açtığımız resim sergisinde yer almaktan çok mutluyum. Resim insan dünyasında ruhun en önemli gıdasıdır. Renklerle uğraştığım için onlarla çok şeyler olacağına inanıyorum. Kırklareli'nde resmi tanıtan bir grup ve derneğiz. Bizden sonra açılan gruplarla beraber Kırklareli'nde resim sanatına katkıda bulunduğumuza inanıyorum." dedi. Ressamların dünyasında tabiata, insana, doğaya saygı vardır.
GÜLHAN YİĞİT: "Beş yıldır resim yapıyorum. Resimle uğraşmaktan keyif alıyorum. Gizemli kadınları, çalışmayı seviyorum. Her bayanın bu gibi faaliyetlerde çalışmalarını arzu ederim. Sanat seven arkadaşlara başarılar dilerim. Çorum'un Osmancık ilçesindenim." dedi. Gizemli kadın resmiyle Gülhan Yiğit resime olan saygısını en güzel şekilde anlatmış. Resim çok güzel. Renk uyumu resmin gizeminde kadının muhteşem güzelliği çarpıcı… Zarif bir kadının gizemi… Sahilde Kayıklar, Atatürk resmi farklı güzeldi. Edebiyat, güzel sanatlar, tarih, felsefe yıllardır ilgimi çekiyor. Her ressamın yaşama bakılı farklı olur.
AK SAÇLARIM BULUT GİBİ: Es be deli rüzgâr es/ Ak saçlarım bulut gibi/ Enginlerdeyim yine/ Mor menekşe açarsa/ Öksüz çocuklar gülümserse/ Savaşlar biterse/ Mutluyum o gün/ Es be deli rüzgâr es/ Ak saçlarım bulut gibi/ Enginlerdeyim yine. Selahattin Demiraco
Kara kalem resim yapan BAHRİ ÖZKUT: Kara kalem soyut resmi seviyorum. Picasso'nun modern resmine ilgim var. Kara kalem manzara resmi de yapıyorum. Mukadder Bağıran öğretmen dernekte bana yardımcı oldu. Selanik göçmeniyiz." dedi.
RESİM KURS ÖĞRETMENİ HASAN YEL: "İki yıldan beri kursiyerlerle, dernek üyeleriyle beraberiz. Kırklareli Halk Eğitiminde resim kurs öğretmeniyim. Kursta herkes ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Suluboya, yağlı boya, akrilik boya ile resim yapanlar oluyor. Portre, natürmort, peyzaj, figür farklı sanatsal tasarımlar yapmaya çalışıyoruz.
Renkli fasulyelerle mozaik çalışmasıyla Atatürk resmi yapanlar oluyor. Gülhan Yiğit gibi. Sevgi olmazsa resim sanatı olmaz. Trakya Üniversitesi Resim mezunuyum." dedi.
Sergiye Katılan Ressamlar: Mukadder Bağıran, Nuriye Üstündağ, Nermin Esengel, Caner Atabay, Beşir Akbaş, Hasan Yel, Tomris Turan, Zehra Yılmaz, Cemile Yüce, Fenniye Baykan, Gülhan Yiğit, Bahri Özkut, Efsun Avcıbaşı, Koray Durmaz, Züleyha Baştepe Erdoğan, Esra Meta, Şermin Seven, Esma Vardar, Aysun Eyüpoğlu, Meral Mor, İrem Güleş. Dernek Yönetim Kurulu Bşk. Mukadder Bağıran ve arkadaşlarına resim çalışmalarında başarılar dilerim. Festivalde şiir dinletisini, etkinlikleri takip etmeye çalışıyorum. Pek çok sanatçıyla tanıştım. Savaşsız, güzel bir dünyada yaşamak her insanın hakkı olmalıdır. Sanat özgür bir dünyada yaşamayı sever. Geri bırakılmış, gelişmek isteyen ülkeler emperyalist devletlerin büyük baskısı içindedir. Yaşamak sevgiyle yunus gibi güzeldir. Şairler, yazarlar, iyi kalpli gönüller mutluluğu insan sevgisinde arayarak bu günlere gelinmiştir. İnsanlığın tarihi uzun bir hikayedir. Tarih bu yüzden önemlidir. Caz müziğinin duayeni SENEM DİYİCİ ile şair Halim Yazıcı'nın şiir dinletisini dinlerken yaşamın gizini sevdim. Şair Nevzat Çelik'in şiirleri kaderli akşamlar gibiydi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol