KIRKLARELİ'NİN PELESİ YILMAZ ÜLGER'LE FUTBOLU KONUŞTUK

Günlerden 27.06.2016 Pazar. Tarihi Şevket Dingiloğlu parkındayım. Hafif bir rüzgâr çıktı. Güllü masa örtüleri pembe renkte. Park güzelleşmiş. Çay bir lira. Yanımda Ozan Subaşı var. Efendi bir çocuk park güzelleşmiş. Ramazan günleri sakin geçiriyor. Arka masada Özgüvenspor’un Pele'si YILMAZ ÜLGER'in yanına gittim.
YILMAZ ÜLGER: "1963-1964 yıllarında Özgüvenspor’da forvet mevkiinde, bazen de sağ açıkta futbol oynadım. Yönetici kadroda İlyas Sarı, Rafet Kral, Astsubay Mehmet Can, Ayakkabıcı Lütfü ağabey idi. Takımda: Hataylı İsmail Eldivanlı, Koçeri Ekrem Durmaz, Ali Sümer, Yılmaz Ülger, Yılmaz Dingiloğlu, Kaptan Yalçın Levent, Remzi Sıvacılar, Ekzoscu Faruk, Mehmet Can, Kahveci Orhan, Mehmet Valandova, Kemal Yamaner (Tıngıl Kemal) Vasfi Aktuna, Özgüvenspor, Başakspor, Güneşspor birleşerek Kırklarelispor kuruldu. (1968) Özgüvenspor'dan sonra Gençlikspor'a geçtim. Tuhafiye üzerine dükkânım vardı. Pazarlara çıkardım. Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Lüleburgaz, Çorlu, Babaeski, Pınarhisar pazarlarına gittiğim oldu. O zamanlar pazarcılık iyi idi. Kırklarelispor beni istedi. Antrenmanlara çıktım, hazırlık maçları yaptık. Teknik Direktör Atilla Bilgin'di. Kırklarelispor Başkanı Halit Gökçe'ydi. Zafer Mangılay Yönetimdeydi. Lakin pazarcılık ön plandaydı. Pazarcılığa devam ettim. Karaumur Caddesi’nde dükkânım vardı. Askere Denizci olarak gittim. Denizgücünde futbol oynadım. Karadeniz Ereğli Denizgücün’de güzel bir futbol takımımız vardı. Büyük takımlardan da iyi futbolcular vardı. İstanbulspor, Beşiktaş, Ankaragücü, Fenerbahçe'den Nedim, Antalya'dan Öner vardı. Denizgücü amatör liginde top koşturuyordu. Maçlar Zonguldak’ta oluyordu. Dedi." "Eskiden amatör bir ruh vardı. Profesyonel Lig'de para ön plana çıktı."
YILMAZ ÜLGER: "Biz Amatör bir ruhla yürekten top oynadık. Çok gol atardım, prim yoktu. Limonu bile kendimiz alırdık. Hayatımda çim sahada futbol oynamadım. Her maç sonrası eve sakatlanmadan dönmezdik. Gençlikspor'da iki-üç yıl kalmıştım. Gençlikspor'da güzel bir takım vardı. Nihat Özge, Bayram Sezer, Yalçın Gülbiten, Köfte Ahmet, Kıni Mustafa, Zeki Babat, Kaleci Soysever Karakılavuz, Güray Erdem, Koko Hüseyin Gürver, Münür Levent, Yalçın Mandıracı, Gobar Ahmet, Kaleci Melih Ülgen." Dedi. Her sokakta çocuklar top oynardı. Okul çıkışı salçalı ekmek, toz şeker serpilmiş ekmek akşamüstü kahvaltımızdı. Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda top oynamak stresimizi alırdı.
Babalar sert, öğretmenler çok sertti. Babadan, öğretmenin sıfırından, azarlamasından korkardık. Yoksulluk vardı. Akrabalar arasında saygı vardı. Sermaye birikimi olan esnaf azdı. Muhacir çocukların evlatlarıydık. Sabahları tarhana sofrasına kaşık sallardık.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol