KIRKLARELİ'NDE SPORA EMEK VERENLERE SELAM OLSUN

Kırklareli Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Alptekin Baştürk salon futbolunda il şampiyonu oldu. Daha sonra Yalova, Ankara, Bursa, Bilecik takımlarına yenerek şampiyon oldu.
02- 04 Mart 2016 tarihleri arasında salon futbolu maçları Yalova'da yapıldı. İlk defa Kırklareli Atatürk Ortaokulu böyle bir başarıyı yakaladı. İlimize hayırlı olsun.
Atatürk Ortaokulu Müdürü SAVAŞ TÜRKOĞLU'nun bu başarının sağlanmasında okul olarak katkısı büyük olmuştur.
Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Alptekin Baştürk masa tenisi okullararası il yarışmasında küçük kız ve yıldız kızlarda il birincisi oldu. Geçen yılda aynı takım masa tenisinde Türkiye finalini oynadı. Bu yılda hedefleri Türkiye şampiyonluğudur.
Yerel amaç Kırklareli gençlerinin sporla iç içe bir yaşama kavuşmasıdır. Her mahallede spor sahalarının olması çok önemlidir. Pek çok ilimizde mahallerde böyle spor tesisleri vardır. Bunun yanında şehrimizde okulların pek çoğunda kapalı spor salonu yoktur.
Spora gereken önemi vermeliyiz. "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" ülküsünü gerçekleştirmek spora sahip çıkmakla olur. Aynı okulun Tekvando da üç sporcusu Türkiye şampiyonu oldu. Kırklareli Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibi Yalova'da ve Kocaeli'nde gençlerde birinci oldu. Türkiye finali Mayıs ayında Sakarya'da yapılacaktır.
Yeni Kırklareli stadının yapılmasıyla beraber Kırklarelispor rahatlamıştır. Kendi taraftarı önünde maçlarını yapmaya başlamıştır. İkinci ligde mücadele eden Kırklarelispor futbol takımına, Kırklarelispor Başkanı VOLKAN CAN ve ekibine başarılar dilerim. Altyapıdan gelen futbolcular futbolu, sporu seven gönüller oldukça başarılar gelecektir.
Benim yaştakiler için en iyi spor yürüyüştür. Kırklareli'nde ilkbaharla beraber sabah yürüyüşüne stad içinde,İstasyon bölgesinde yürüyen insanlarımızı görüyorum.
Futbolda, Basketbolda, Voleybolda, Masa tenisinde, Halkoyunlarında Kırklareli'miz yıllardır başarılı olmak için elinden geleni yapmaktadır.
Gençliğinde spor yapan insanlar sosyal alanlarda şehrinin başarısı için katkı yapabilirler. Trakya'mız, Anadolu’muz gençlerin spor yapmasıyla yurduna bağlı genç, yurttaşlar olarak yetişeceklerdir.
Vatanını, milletini seven gençler ülkemizin kalkınmasını isteyerek yurdun gelişmesi için çok çalışacaklardır.
TRT1'de Diriliş Ertuğrul filmini izliyorum. Osmanlı Devleti’nin hangi koşullarda ve nasıl kurulduğunu kurgulanarak anlatan bir dizi. Tarih dizileri tarihin gizinde yürüyen insanlara benzer.
İnsanlığın uzun hikâyesinde dramlar, başarılar, zaferler yaşanmıştır. Spor, kültür, topluma sevgi ve saygı hayatın her alanında gereklidir. Güçlü toplumlar bu özde gelişecektir. Türk toplumu tarihin uzun hikayesinde vardı.
Sonsuza kadar da olacaktır. 13 Nisan 2016 gecesi oynanan Galatasaray- Fenerbahçe maçı berabere bitti. Spor centilmenlik işidir. Spora emek verenlere, destek verenlere selam olsun. Uyuşturucuyu Bırak Spora Bak Sağlıklı Yaşa. Yurduna, vatanına hizmet edenlere saygımız var.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Süpersin Selahattin Demiraco tarih öğretmeni hocam.....