KIRCAALİ'DE BİR GECE

"Damla, damla Baklanlar"isimli, yeni şiir kitabın şubat ayında hayata merhaba demesiyle, Edirne Trakya Balkan Türkleri Derneği Başkanı sevgili Doktor Sayın Esma Gündoğdu, Kırcaali Küttür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen 8 Mart dünya kadınlar günü kutlamalarına beni de davet ettiler.
8 Mart cumartesi günü saat 15' de, Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği kütüphanesinde yeni kitabımın tanıtımında Türkiye ve Yunanistan'dan katılımcılar yer aldılar.
Ev sahipliği yapan Kırcali Türk Kültür Derneği Başkanı Sayın Müzekki Ahmet, bizleri hoş sohbetleri ve çiçeklerle kırk yıllık dost gibi karşıladılar.
Etkinlikte yer alan Edirne'den çok değerli arkadaşım ve edebiyat öğretmeni Halil Türkan, Bulgaristan'da, asimilasyon zamanlarında Bulgar askerleri tarafından annesinin kucağında vurulan onasekiz aylık Türkan bebek için yazdığı CAN TANEM şiiriyle yer aldılar.
Batı Trakya Türk öğretmenleri Birliği Başkanı Sayın Sami Ali Toraman katılımcıları saygı ile kucakladılar.
Kırcaali şairlerinden sevgili arkadaşımız Habibe Ahmedov'a, Sayın Resmiye Mümin, Kırcaali ALEV dergisi sahibi Sayın Emel Balıkçı, Sayın Mehmet ALEV bu mutlu günü bizimle paylaştılar.
Kırcaali Ömer Lütfi Derneğinde saatlerce devam eden etkinlik akşam saat yirmide kaldığımız Arpezos otelinde 8 Mart kutlamalarıyla devam etti.
Yaklaşık 500 kişilik bu lokantada kadınlı erkekli misafirler yer aldılar.
Batı Trakya Öğretmenler Derneği Birliği sanat müziği korosu bizlere müzik ziyafeti sundular.
Bu güzel gecede Edirne Ozan Ağacı Derneğinden Sayın İlhan Acerser ve eşi Türkan Hanım, Edirne'den edebiyat hocası Halil Türkan ve eşi Fatma hanım, Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar derneği üyesi olan Sayın Metin Barbaros, eşi ve oğlu, yine Edirne'den eczaneci Sayın Sibel hanım ve eşi, Doktor Ahmet beyler,  çok sevgili arkadaşlarım Nursen Atasoy ve sevgili kardeşim Kırcaali kökenli ve ölümsüz ses sanatçımız Osman Aziz'in yeğenleri Muazzez Güler ve kardeşi.
Kitaplarla, şiirlerle, şarkılarla dolup taşan bu gecede bizleri yalnız bırakmayan birileri daha vardı.  Sofya'dan, işini gücünü bırakıp ta yanımızda olan çok değerli Hak ve Özgürlükler partisi milletvekilleri
Sayın Erdinç Hayrullov, Sayın Mustafa Ahmed ve Hak ve Özgürlük partisi Milli eğitim Bakan yardımcısı Mukaddes Nalbant hanımefendi Kucak, kucak karanfillerle kadınlar günümüzü kutladılar.
Rüya gibi bu geceden sonra güzellikler yaratmaya devam eden biri de kaptanımız ve ayni zamanda rehberimiz Sayın İbrahim Güler oldu.
 Yol boyunca bilmediklerimizi anlatı, tarihi yerleri gezdirdi, göller içinde yemekler yedirdi ve masallar dünyalarında gezindirdikleri için kendilerine teşekkür borçluyuz.
Ayrıca bu etkinliğe hayat veren, yoğun çalışmaları nedeniyle plaket kazanan başta sevgili Doktor Esma Gündoğdu'ya ve en ufak emeği geçenlere bile sonsuz teşekkürlerimle.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol