Kesintiler vatandaşı çıldırttı

Cumartesi günü Kırklareli'de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle neredeyse 10 dakikada bir yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı çıldırttı. Soğuk havanın da kendisini göstermesiyle kombilerini çalıştıramayan vatandaşlar, saatlerce soğukta elektriklerin gelmesini bekledi. Cumartesi günü mesai yapanpekçok işyeri ise kesintiden etkilendi…

16 Ocak Cumartesi günü Kırklareli için adeta kabus dolu bir gündü. Hafta boyunca etkili olan yağmur, Cumartesi günü etkisini artırınca beraberinde olumsuzlukları da getirdi. Özellikle gün içerisinde yaşanan enerji kesintileri vatandaşlara adeta saç baş yoldurdu.
Öyle ki; sabah saatlerinden itibaren başlayan ve il genelinin çeşitli bölgelerinde yaşanan enerji kesintileri, gün boyunca aralıklarla sürdü.
10 dakikada bir
elektrikler gitti
Yaşanan kesintilerin en can sıkıcı kısmı ise, enerjilerin gelmesinin hemen ardından tekrar kesinti yaşanmasıydı. Bir mahalleye elektrikler gelirken, diğer mahallede kesiliyor, bölge bölge yaşanan mağduriyet tüm Kırklareli'ne yansıyordu.
Yaşanan bu kesintiler, elektronik cihazlar için de tehdit oluşturdu. Özellikle, çamaşır makinesi, televizyon, fırın, bilgisayar, buzdolabı gibi eşyalar bozulma tehdidi ile karşı karşıya kaldılar.
Kombiler
çalışmayınca…
Havaların soğuk olması ise işin diğer olumsuz yönünü gözler önüne serdi. Yaşanan kesintiler sebebiyle kombilerini çalıştıramayan vatandaşlar saatlerce soğukta elektriklerin gelmesini beklediler. Sadece doğalgaz değil, elektrikli sobalarla ısınan binlerce vatandaş da aynı sıkıntıyı yaşadı.
Peki, kesintilerin
sebebi ne?
Haberimizi hazırladığımız saate kadar TREDAŞ'dan henüz resmi bir açıklama gelmezken, vatandaş kesintilerin sebebini olumsuz hava şartlarına bağlıyor. Havaların rüzgârlı, yağmurlu ve karlı olduğu her gün elektriklerin kesilmesi ile karşı karşıya kalan vatandaşların bu tahmini her ne kadar doğru olsa da, TREDAŞ cephesi, özellikle kış aylarında kombilere, elektrikli sobalara yüklenilmesinin, trafoda bir yetersizliğe sebep olması nedeniyle enerji kesintilerinin yaşandığını belirtiyor. Bu arada enerji kesintilerinin yaşandığı saatlerde "ALO 186" numarasından hizmet veren TREDAŞ, hiçbir vatandaşın şikayetine yardımcı olamazken, bilgi almak isteyen vatandaşlara da otomatik mesaj ile cevap verdi.
Kırklarelililer bundan sonra artık havaların kötü gitmemesi için dua ede dursun, TREDAŞ'ın gereken önlemleri bir an önce almasını da diliyorlar.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Okadar fatura oduyoz fazla yuklenmeden kaynakliysa trafolari duzeltsinler ek trafo koysunlar hizmet versinler bahane uretmesinler soylencek cok sey varda neyse