Kesin yer henüz belirlenmedi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu ve Kırklareli  Belediye Başkanı, 250 yatak kapasiteli Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek binasının yapılacağı alanlarda incelemelerde bulundular. Ek binanın henüz hangi araziye yapılacağı netlik kazanmazken yapılacak ek bina ile Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin toplam yatak kapasitesi 500’e çıkacak.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkanı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür, İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç VE İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu ile birlikte 21 Aralık 2020 Pazartesi Günü Sağlık Bakanlığı Yatırım Programına alınan ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine Ek Bina olarak yapılması planlanan yerleri gezerek, değerlendirmelerde bulundular.Sağlık Bakanlığı Yatırım Programına alınan 250 Yataklı Ek Bina yapımı ile tamamlandığında Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi 500 yatak kapasitesine ulaşarak faaliyetini sürdürecek.
Yapılacak hastane ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, hastanenin ilimize hayırlı olmasını temenni etti.
2021 yılı içinde yapımına başlanması planlanan ek bina için henüz kesinleşen bir yer bulunmuyor. Daha önce mevcut hastane bahçesi içerisindeki alanda yapılması yönünde genel görüş bulunsa da mevcut hastane bahçesinin içerisindeki alanın eski mezarlık alanı olması nedeniyle Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne söz konusu arazide binanın yapılıp yapılamayacağı yönünde görüş sorulmuştu. (M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ek bina adı mevcut hastaneden uzağa gidip dağ başına bir yandaşın yerinin yakınına yaparlar artık.

  2. yeni yermi? karahıdır çıkışı ormanlık alan yanı romanlar dan uzak çamlık temiz havadar ulaşımı kolay saygılarımla