Kesimoglu Imarzedelerin hakkini ariyor

Basarili çalismalari ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde adini duyuran CHP Kirklareli Milletvekili Mehmet S. Kesimoglu, devleti milyonlarca dolar zarara ugratan Imar Bankasi'nin ardindaki sir perdesini aralamaya çalisiyor. Bu konu hakkinda geçtigimiz günlerde bir soru önergesi veren Kesimoglu, Meclis Baskanligi'na sundugu önergenin Devlet Bakani Ali Babacan tarafindan yanitlanmasini istedi.
Soru önergesi söyle
"Gaziantep Bassavciligi'nin Hazine Müstesarligina gönderdigi bir yazi ile Imar Bankasinin bono satma yetkisi olmamasina ragmen Hazine Müstesarliginin açtigi bono ihalelerine katildigi haberi gazetelerde yer almistir,
1. Imar Bankasi 2001 yili Agustos ayindan günümüze kadar Hazine Müstesarligi'nin açtigi kaç bono ihalesine katilmistir? Bu dönem içersinde Imar Bankasina ne kadarlik bono satisi yapilmistir?
2. Hazine Müstesarliginin "piyasa yapiciligi" anlasmasi imzalamadigi ve Hazine bonosu satis yetkisi iptal edilmis bir Bankanin düzenli olarak tüm ihalelere girerek bono satin almasi, bu bonolarin satis amaçli alindigi konusunda bir kanaat olusmasina yeterli olmamis midir? Bu konuda yetkili mercilere bir uyarida bulunulmus mudur? Eger bulunulmamissa bu bir görev ihmali degil midir?
3. Gaziantep Bassavciligi tarafindan istenen bilgilerin daha sonra baska mahkemeler tarafindan talep edilmesine ragmen "bu bilgilerin gizli" oldugu gerekçesiyle bilgi verilmedigi dogru mudur? Eger dogru ise bu bilgilerin bir mahkemeye verilip digerlerine verilmemesi çeliskili ve tutarsiz degil midir? Bu bilgilerin talep eden diger mahkemelere gönderilmemesinin gerekçesi nedir?
4. Hazine Müstesarliginin Gaziantep Bassavciligina gönderdigi yanit yazisinda Imar Bankasi'na girdigi bono ihalelerine iliskin bilgilerin kamuoyuna bugüne kadar açiklanmadigi gerekçesiye verilen bilgilerin yayilmamasinin istendigi ve "kamu itibari zedelenir" uyarisinda bulundugu dogru mudur?"

Paylaş

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hazine bonoları bankalar aslını vermezler acıga satarlar güvence altına degil

  2. Diğer bankalarda karsiliksiz hazine bonosu satamazmi .mevduat karşiliksiz olunca ödeniyor h bonosu karalık siz olunca ödenmiyor.. ilginc