Kepirtepe Anadolu Lisesi Hakkında Müthiş İddia!

Kırklareli İl Genel Meclisi’nde Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclisin 9. birleşimi Pazartesi günü saat 11:00’da
gerçekleştirildi. Meclis’te gündem eğitim ağırlıklıydı.
Lüleburgaz’da bulunan General Ferhat Akat İlkokulu’nun yenilenme çalışmaları konuşulurken, gündem dışı söz alan Ertuğrul Koç’un iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Kasım ayının 9.birleşimi 13 Kasım pazartesi günü yapıldı. 8.birleşime ait tutanak özetlerinin değerlendirilip, kabul edilmesiyle başlayan toplantı, gündem konuları ile devam etti. Eğitim konularının gündemde olduğu toplantıya, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Bölüm  Şefi Tolga Şen de katıldı.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Bölüm  Şefi Tolga Şen Tolga Şen önümüzde ki dönemde yapılacak projelerle ilgili bilgi verdi.

Şen, “ İl Milli eğitim müdürlüğü olarak bize ayrılan kanuni payın 9 milyon 502 TL olarak bize bildirilmesinden sonra ağustos ayında yaptığımız dağılım çizelgesinde, Lüleburgaz zafer mahallesinde ki araziye, bir ilkokul ve bir anaokulu yapmayı planladık. Fakat ilçemiz daha sonra yaptığımız istişarelerle Fehmi Mutlu Ortaokulu’nun bahçesine 16 derslikli bir ek bina yapılmasının daha elzem olduğunu söyledikleri için, bu teklifi komisyona sunduk ve kabul edilmesini bekliyoruz. Bunun dışında ilçemizin bir talebi daha oldu General Ferhat Akat İlkokulu’na ciddi bir yığılma var. Okul yetersiz kalıyor. Bu yığılmayı önlemek adına 2 binadan oluşan bu okulun bir binasını yıkarak bina yapmamız gerekiyor çünkü bahçesi müsait değil. Bu konuda ilçemizin çok talebi var. Bunu da İl Milli Eğitim müdürümüzle istişare ederek komisyona sunmayı istiyoruz.” diye konuştu.
İhale Bu Yıl
El Atından Yapıldı
Bu konu konuşulurken gündem dışı söz isteyen Ertuğrul Koç Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi hakkında bir iddiada bulundu. Okulun arazisinin Milli Emlak Müdürlüğü’nden 2 yılda bir kiraya çıkması gerektiğini ama bu yıl el altından kiralandığı iddiasında bulundu. Konu ile ilgili okul müdürünü aradığını söyleyen Koç, cevap olarak okul müdürünün “istediğim kişiye kiraya veririm” dediğini öne sürdü. Konu hakkında dilekçe yazarak Kırklareli Valiliği’ne gönderdiğini dile getiren Koç, “Konuyla ilgili Lüleburgaz Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yazıda okulun hakkı olduğu için kiraya verebilir sonucu çıktı. Fakat bir kişi Milli Emlak Müdürlüğünden kiraladığı zaman, bu araziye ikinci bir kişiye kiralama lüksü yoktur.” diye konuştu. Koç, ”Okulun 600 dönüm arazisinin okul için çok büyük gelir kaynağı olduğunu düşünüyorum. Fakat okul aile birliği ve okul müdürü kendi aralarında karar alarak çok cüzi bir rakama kiraladıklarına ben eminim. Bu durumun böyle olmaması gerekiyor. O paranın okula en yüksek faydayı sağlaması gerekiyor.” dedi.
Okul Müdürü İddialara
Cevap Verdi
İddialar hakkında konunun diğer tarafı olan Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Toklu ile bir görüşme gerçekleştirdik. İddialara yanıt veren Toklu, kiralama işleminin tamamıyla usulüne uygun olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Toklu, “Konu hakkında tarafımıza daha önce bir dilekçe iletildi. Bizde valiliğe ve milli eğitim müdürlüğüne gerekli açıklamaları yaptık, ifadelerimizi verdik. Herhangi bir usulsüzlük olmadığına kanaat getirildi. Fakat bu konuyu gündeme getiren kişi henüz tatmin etmemiş ki hala konuyu inceliyor.” Dedi
İhaleyi Kazanan
Kişiyi
Tanımıyorum
Okul arazisi ile ilgili bir sonra ki ihalenin 2019 yılı Temmuz ayında yapılacağını ve herkesin katılabileceğini söyleyen Toklu, “Bundan önce yapılan ihaleye 4 kişi katıldı.
Ben ihaleyi katılan kişiyi tanımam etmem. Bana bir yararı yok bu durumun. İhaleye girip kazanan kişi bir sonraki ihaleye kadar arazinin sahibi olur. Her yılda Tefe-Tüfe’ye göre gerekli zam yapılır. Az öce dediğim gibi her şey gayet usulüne uygun şekilde yapılıyor.” diyerek iddialara yanıt verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol