Kepirtede'de eğitim yılı törenle açıldı

Kepirtepe Anadolu Lisesi'nde yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle açılış programı düzenlendi. Etkinlikte, geleneksel olarak verilen 'ilk ders'i 1968 yılı mezunu, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Onur Üyesi Hasan Sazcı verdi.

Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Kamil Hayta tarafından ilk ders konuşması gerçekleştirilirken, ardından KEV Başkanı Selahattin Gül, bir konuşma yaptı.
Okul Müdürü Halil İbrahim Toklu da yeni yılın tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını, başarılarla dolu bir yıl daha geçirmek istediklerini söyledi.
Kepirtepe'de 'ilk ders'i veren Hasan Sazcı, Kepirtepe günlerini ve başarılarla dolu çalışma hayatını öğrencilerle paylaştı.
Kepirtepe'nin kendisine hayatı öğrettiğini, buradaki bilgi ve birikimi ile hayatı boyunca rahat ettiğini söyleyen Sazcı, tüm öğrencilerin Kepirtepe'nin kıymetini bilmesi gerektiğini dile getirdi.
Sazcı, sözlerine Kepirtepe günlerini anlatarak başlarken; 'Okul hayatımda hep disiplinli oldum. Okula giderken güneş benden önce doğmazdı. Ben yoldayken doğardı. Bir kez bile güneş doğduktan sonra yola çıkmadım. O dönemde Trakya Bölgesinde bulunan Kepirtepe Öğretmen Okulu sınavlarına girdim ve kazandım. Burada hayatım boyunca unutamayacağım anılarım geçti. Dostluklar, arkadaşlıklar edindim. 1968 yılında ise Kepirtepe'den ise 1.'lik ile mezun oldum ve öğretmenliğe başladım" dedi.
2 sene Balıkesir'de İlkokul öğretmenliği yaptıktan sonra öğretmenliği bıraktığını aktaran Sazcı; 'Öğretmenliği bıraktıktan sonra Güzel Sanatların sınavlarına girerek Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Seramik Bölümü kazandım dört yıllık eğitimimin ardından Almanya 'ya giderek seramik ,cam ve malzeme alanında dört sene de orada mühendislik eğitimi aldım Döndüğümde ise çeşitli iş yerlerinde çalıştıktan sonra Çanakkale Cam Seramik ve Kalebodur işletmesine girdim. Burada birçok görevde bulundum. Büyük yatırımlar yaptık. Yurt içi ve yurt dışında ülkeye hizmetlerimiz oldu. 2 sene önce emekli oldum. Şu anda Marmara Üniversitesi Seramik Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak ders veriyorum. Bugün orada tören vardı ama önce 'Kepirtepe' dedim. Kepirtepe deyince tüylerim diken diken oluyor. Burası benim hayatımda çok ayrı bir yer" şeklinde konuştu.
'HAYATIM BOYUNCA KİMSEYLE YARIŞ İÇİNDE OLMADIM'
Hasan Sazcı öğrencilere, hayatları boyunca kimse ile yarış içinde olmamaları gerektiğini söyledi.
Kendisinin hayatı boyunca kimse ile yarış içinde olmadığını, bu sayede başarılı olduğunu kaydeden Sazcı, tek yarıştığı kişinin kendisi olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol