“Kentimiz geleceğin parlayan yıldızı olacak”

Kırklareli tarihinde ilk defa uluslararası ekonomik ikili ilişki çalıştayına sahne oldu. 17 ülkeden büyükelçilikler ve ticari müşavirliklerin belirlediği Türkçe bilen 40 girişimci; inşaat, lojistik, gıda, giyim, yedek parça, zücaciye ve daha birçok sektörü temsilen ilimizdeki esnaf ve iş insanları ile biraya geldi. Misafirler Kırklareli’yi çok beğendiğini söyledi. Program sorumlusu Birsen Karaloğlu; hazırlık, karşılama, tanıtım ve içerik olarak Kırklareli’nin diğer illere göre bir adım öne çıktığını belirtti. Bu başarının arkasında TOBB öncülüğünde çok kısa sürede bu etkinliğe hazırlanan Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi odası var.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde Kırklareli Ticaret Borsası ve Kırklareli Ticaret Sanayi Odası tarafından organize edilen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 10 Ekim Çarşamba akşamı Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. 17 ülkeden 40 girişimcinin katıldığı etkinlikte ilk olarak Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel tarafından misafirlere Kırklareli’nin sözlü ve görsel tanıtımı yapıldı. Altıntel, Kırklareli’nin sahip olduğu zengin enstrümanlar neticesinde turizm, tarım ve eğitim kenti olacağını ifade ederek, merkez, ilçe ve beldelerde yer alan tüm unsurların yeraldığı slaty sunumda ayrıntılı bilgiler verdi. Misafirlerin “doğal tarihi hiç bozulmamış” diyerek oldukça beğendiği sunum sonunda Altıntel; ”Peynir ve hardaliyenin tescillenmesi konusunda büyük mesafe katettik. Bu anlamda kurum ve kuruluşlarımızla, Ticaret Sanayi Odamızla sürekli birlikte hareket ediyoruz. Bir yerlere birlikte vurabilirsek ses çıkarabiliriz. Kırklareli geleceğin parlayan yıldızı olacak” dedi. Misafirler daha sonra ikili ticari ilişkilerin kurulacağı salona geçerek ekonomi çalıştayına iştirak etti. Burada; Azerbaycan, Bulgaristan, Irak, Yunanistan, Kırgızistan, İran, Kazakistan, Kosova, Romanya, Makedonya, Ukrayna, Rusya, Afganistan, Tacikistan, Özbekistan, Gürcistan ve Bosna Hersek’ten gelen; inşaat, lojistik, bilişim, elektronik, petrol, tarım, iş makinaları, otomotiv yedek parça, gıda, giyim, spor, eğlence, mobilya, zücaciye, et ürünleri gibi çok sayıda sektörün temsilcisi ile Kırklarelili esnaf, tüccar ve sanayiciler bir araya geldi.
Çalıştayda basın mensuplarına bir açıklama yapan Başkan Altıntel, seçkin sektörlerle fikir alışverişi yapıldığını vurgulayarak; “Bu görüşmeler yarın ticarete dönüşecek. Bu işi organize edenlere çok teşekkür ediyorum. Ufkumuz açılacak” dedi. Program sorumlusu Birsen Karaloğlu da Kırklareli’yi çok beğendiklerini ifade ederek; “Burada inanılmaz bir tarım kapasitesi ile karşılaştık. İstanbul’dan dönmeyip buraya gelenler çok şanslı. Sadece tanıtımı yeterince yapılamamış. Bu organizasyonda bugüne kadar 800 iş insanı faydalandı. Gelenleri büyükelçilik ve ticari müşavirlikler belirliyor. Kırklareli, ilgi, hazırlık, karşılama, organizasyon, PR çalışması ve donanım olarak diğer illerden bir adım öne çıktı” şeklinde konuştu...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol