Kent evinin bitmeyen restorasyonu

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi. Kırklareli'nde Yayla mahallesinde sahipsiz, yıkılmak üzere olan tarihi binanın restore edilerek Kent Evi olarak kullanılmasına ve canlı bir müzeye dönüştürülmesine karar verilmişti.
Kırklareli Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı'nın hazırladığı proje sonucunda 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışması başlatılmış ve bu çalışmanın 4 Ağustos 2016'da son bulacağı duyurulmuştu. Ancak bugün gelinen bu noktada restorasyon çalışmasının çok büyük bir kısmı bitirilmemiş olup bitirilmesi için yapılan çalışmalarda bulunmuyor. Restorasyon çalışması uzun süredir kaderine terk edilmiş biçimde bekliyor. Çalışmanın durmasına tepki gösteren bölge sakinleri "Projeyi ilk duyduğumuz zaman ilgimizi çekmişti ve çok olumlu karşılamıştık.
Kültürümüzün böyle bir projeyle yaşatılması hem mahallemiz için hem de bütün Kırklareli için çok güzel bir çalışma olur. Ancak uzun bir süredir geceleri duran bekçi dışında taş kımıldamıyor. Biz buradan yetkililerimize sesleniyoruz. Yakın zamanda projenin bitirilip hayata geçmesini bekliyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yaylamız çok güzel ama bu restorasyonlarla kazandırıldığı söylenenler bile çok yapay duruyor. Dodoğlu konağı bile çok çiğ mavi renkleri ile gündüz feneri gibi duruyor mahallede. Daha önce yapılan halk evi binası da öyle boş boş duruyor. Dododğlu konağı da boş boş kilitli duruyor. Buranın çalışmaları da malesef ilerlemiyor gibi duruyor. Laf olsun diye yapılmasın yapılacaksa.İşlevsel olsun.