Kent Ormanı için çalışmalar başladı

Lüleburgaz Belediyesi’nin 20 yıllığına Lüleburgaz Kent Ormanı olarak kiraladığı “Eski Hava Radar Komutanlığı” arazisinin giriş yolunun yapımına başlandı. Belediye ekipleri, yaklaşık bin metre uzunluğundaki yolu 7 metre genişliğinde ve çift kat statik kaplama ile yapacak. İlk olarak mevcut asfalt iş makinelerince kaldırılırken, çalışmanın en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Lüleburgaz Kent Ormanı için yol çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin müjdelediği “Lüleburgaz Kent Ormanı”, Lüleburgaz Belediyesi’ne 20 yıllığına kiralanmıştı.
Piknik alanı olacak ilk etabı önümüzdeki yıl Mayıs ayında vatandaşların kullanımına açmak için çalışmalar başlarken, bu kapsamda vatandaşlar için büyük sorun olan Lüleburgaz Kent Ormanı giriş yolunu baştan aşağı yenilenmeye başladı.
Bozuk asfalt sökülüyor
Yer yer 4 ile 5 metre arasında genişliğe düşen ve büyük bir bölümü çöküntü haline geldiği için sürücülere zor anlar yaşatan Lüleburgaz Kent Ormanı yolu, 7 metre genişliğine çıkarılacak. Gidiş-geliş yönlü araç trafiğinin rahat bir şekilde sürmesi için çalışan Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler bu kapsamda mevcut bozuk asfaltı sökmeye başladı.
Çift katlı statik kaplama
İş makineleriyle yolu genişletmeye başlayan ekipler, çalışmanın tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde yaklaşık bin metre uzunluğunda çift katlı statik kaplama çalışmasına geçecek.
Bu çalışmanın da en kısa sürede tamamlanması için kolları sıvayan ekipler Eylül ayı sona ermeden Lüleburgaz Kent Ormanı yolunu kullanıma açacak.
Sırada iç yollar var
Tüm bu çalışmaların yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Lüleburgaz Kent Ormanı’nın giriş yolunu tamamladıktan sonra mevcut vaziyet planına göre iç yollarda çalışma yapacak. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de yol kenarlarındaki otları temizlemeye başladı.
Kaçak girişler kapatılıyor
Öte yandan Lüleburgaz Kent Ormanı’nın çevresinde kaçak yollarla yapılmış doğal girişler tespit eden ekipler, bu girişleri iş makineleriyle birer birer kapatmaya başladı. Söz konusu girişler Kent Ormanı’nın çevresi çitle güvenlik altına alınana kadar kapalı kalacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tabiat bilgisi dersleri 17 Eylül 2020 Perşembe 16:36:01

    Şehir kasaba köylerde nasıl insan toplumları yaşıyorsa ormanlarda da görme sınırlarımızın üstünde bedenli "tabiat ruhları" toplumları yaşarlar. Piknik yapacak olanlar bir başka halkın evlerinde konuk olduklarını unutmasınlar...