Kent Konseyi kesilen ağaçların gerekçesini sordu

Bilindiği üzere bir süre önce ilimiz İstasyon Caddesi'nde bulunan ve Tahtalı Park olarak bilinen çay bahçesindeki bazı genç ağaçlar kesilmiş ve yerine kapalı bir mekan yapılmaya başlanmıştı. 

Bu konuda Kırklareli Kent Konseyi yazılı bir açıklama yaptı. Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç açıklamasında şunları kaydetti;
"Söz konusu yer, İl Spor Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan ve Kapalı Spor Salonu'nun arkasında bulunan bu bahçedeki ağaçların kesilmesini anlamakta güçlük çektiğimiz gibi doğru bulmamız da mümkün değildir. Kesilen ağaçların kaç tane olduğu da bizim için hiç önemli değildir. Yakın çevremizde, Istrancalarda yeşilin ve doğanın katliamı taş ocakları, kil ocakları, RES'ler, madenler marifetiyle bütün hızıyla devam ederken; halkımız bu katliamlara sesini yükseltirken; önce insan, sonra canlı olarak yeşile ve ağaca çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, şehrin göbeğinde ağaç kesilmesinin haklı bir gerekçesi olmalı..! Kesilen bu ağaçlar, çevrede yaşayanların mal ve can güvenliğini tehdit mi ediyordu? Bu ağaçlar ömürlerini tüketip, kurumuş muydu? Ya da çevreye rahatsızlık mı veriyordu? Bunları bilmek, Kırklareli'de yaşayan bir yurttaş olarak hakkımız olduğu gibi; yetkililer de rahatsızlık yaratan bu tasarrufi işlemin var ise gerekçesini kamuoyuna açıklamalıdırlar. Bu ameliyat yapılırken eminim ki bir şekilde yasal mevzuata uyulmuştur. Örneğin Orman İşletme Müdürlüğü'ne yazılmış ve bir orman mühendisi tespit yaparak belirlenen ağaçların kesilmesinde sakınca olmadığı konusunda bir rapor yazılmıştır. Bunların tümü teferruattır. Asıl olan bir canlının yaşamına son verilmesi, Dünyamızın oksijen kaynağı olan bir ağacın yok edilmesidir., Unutulmamalı ki Atatürk, Yalova'daki köşkün genişletme çalışmalarına engel olduğu gerekçesiyle kesilmek istenen bir ağacı korumuş; ağacı kesmek yerine ray döşeterek köşkü yan tarafa çektirmiştir. Unutulmamalı ki ağacın ve yeşilin yok edildiği bir dünyada yaşamak mümkün değildir. Bu konuda ilimizdeki bütün yetkilileri, yurttaş olmaktan kaynaklı demokratik hakkımızı kullanarak uyarıyoruz! Kamuya ait olan yerlerde doğal çevrenin korunması hususunda gerekli özen gösterilmelidir. Can ve mal güvenliğine tehdit içermediği sürece ve kamu yararı gözetilmeden hiçbir çevre tahribatı ve ağaç kesimi yapılmamalıdır. Aksi takdirde yasal ve demokratik bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağımız bilinmelidir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol