Kent Çalıştayı büyük ilgi gördü

Kırklareli Kent Konseyi Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Üniversitesi ortaklığında düzenlenen Kent Çalıştayı dün gün boyu Royal Bilgiç Otelde gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç kentin sakini olmanın yanı sıra sahibi olmak için de çaba sarfedilmesi gerektiğini belirterek;

“Bugün burada sorunları ve onlara yönelik çözüm önerilerini ortaya koyacağız. Daha yaşanabilir bir kent olmamızda faydamız dokunursa ne mutlu bize” dedi.
Kent çalıştayında toplam 10 masada; Koruma, Planlama, Üretim, Yaşam ve Kent başlıkları tartışıldı. Bu başlıklar altında ise; kültür varlıkları, kültürel değerler, büyük ölçekli ulaşım, imar planları, tarım alanlarını koruma, meralar, tarım, sanayi, ticaret, turizm, enerji, el sanatları, küçük ölçekli ulaşım, kent belleği, kentsel kamusal alan

 

tanımı ve değerlendirilmesi, sosyal etkinlikler, sosyoloji konuları görüşüldü.
Çalıştayda ön plana çıkan konular Kırklareli’nin trafik ve imarlaşma sorunları, engellilerin sosyal hayata katılmasındaki eksiklikler, şehrin tarihe dönük değerlerinin kültürel ve mimari olarak hayata daha fazla kazandırılması, ticari hayatın üretime yönelik bir eksende ilerlemesi, şehrin markalaşması için neler yapılabileceği, sosyal hayatta dışa kapanıklığın hangi etmenlerle açık hale gelebileceği ve Kırklareli’nin tüm unsurlarıyla ulusal çapta daha fazla isminin duyulması oldu.
Kent Çalıştayına kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK’lar, dernekler, akademisyenler, bilim insanları, öğrenciler, sivil halk ve medya mensupları katılım gösterdi. Çalıştayın her yıl rutin hale getirilmesi ve geniş çaplı bir sempozyuma dönüştürülmesi planlanıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol