“Kendi Mezarımızı Kazıyoruz”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “İskoçya’nın Glasgow şehrinde yapılan 2021 Birleşmiş Milletler iklim zirvesine katılımı nedeniyle yaptığı basın
açıklamasını kamuoyuyla paylaştı.

Vekil Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “09-13 Kasım 2021 tarihlerinde İskoçya’nın Glasgow şehrinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26.Taraflar Konferansı’na (COP 26) ülkemizi ve CHP’yi temsilen TBMM Çevre Komisyonu Üyesi olarak katıldım. Glasgow’da Birleşmiş Milletler COP-26 iklim zirvesinde ülkeler, iklim krizine karşı mücadelede bugüne kadar attıkları adımları raporlayarak ve küresel ısınmanın 1.5 derecenin altında tutulması için eylem planlarını değerlendirdi. Konferansta dünyanın ortak geleceğini kurtarmak adına yapılan çalışmalarda sera gazı salınımını azaltmaya yönelik hedefler ve yol haritaları konuşuldu. Çalışmaların temel amacı, sürdürü-lebilir bir yaşam için net sıfır karbon salınımına ulaşmak, sera gazı salınımlarını mümkün olduğunca azaltmak ve kalan salınımları da örneğin ağaç dikerek dengelemeyi içermektedir. Ayrıca, küresel ısınma ve sera gazı salınım oranlarını azaltma amacıyla 197 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon kapsamında düzenlenen üst düzey oturumda ülkemizin beyanı açıklandı. 
Unutmayalım; 

Doğayı hoyratça kullanmaya devam edersek felaketler kaçınılmazdır. Yaşanılabilir bir dünya için eylem planlarımızı belirleyip, uygulamaya geçmezsek kendi mezarımızı kazıyor olacağız. Bilgilerinize saygılarımla.(E.Baycan)



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol