Kemerin ses getirsin

Emniyet Genel Müdürlüğü "Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin" sloganıyla "Kemerin Ses Getirsin" isimli ödüllü trafik güvenliği yarışması düzenliyor. Kırklarelili çocuklarında katılabileceği yarışma kapsamında dereceye girenlere scooter ve kask hediye edilecek. Etkinlikler kapsamında Kırklareli-Babaeski Yolu Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü karşısında bulunan Yaşam Tüneli uygulama projesi önünde "Kemerin Ses Getirsin" uygulaması hakkında araç sürücü ve yolcularına bilgilendirmede bulunulacak. Bilgilendirme faaliyetleri 10 Ağustos’ta saat 11.00-12.00 arası yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 09-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Kurban Bayramı tatil dönemi süresince "Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin" sloganıyla "Kemerin Ses Getirsin" isimli ödüllü trafik güvenliği yarışması düzenlenecek. Yarışmaya katılan 100 çocuğa scooter ve kask hediye edilecek.
Ayrıca, Kurban Bayramı dolayısı ile 10 Ağustos 2019 günü 11.00-12.00 saatleri arasında Kırklareli-Babaeski Yolu Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü karşısında bulunan Yaşam Tüneli uygulama projesi önünde "Kemerin Ses Getirsin" uygulaması hakkında araç sürücü ve yolculara bilgilendirme amacıyla Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce trafik uygulaması yapılacak.
"Hayatı Korumak İçin Senin De Kemerin Ses Getirsin" isimli yarışmaya ait katılım şartnamesi
1)Yarışmaya katılım ücretsizdir.
2)Yarışma sadece @TrafikEGM Twitter adresi üzerinden düzenlenecektir.
3)Yarışmacılar katılım için anne, baba ve kendilerine ait Twitter adreslerini kullanabilecektir.
4)Yarışmaya 05-15 yaş aralığındaki çocuklar katılabilir.
5)Yarışmaya katılım için @TrafikEGM twitter hesabının takip edilmesi, twitter üzerinden gönderilecek videoların #KemerinSesGetirsin hashtag'inin etiketlenerek @TrafikEGM twitter adresine gönderilmesi gerekmektedir. Yarışmacılar gönderilen videoların içeriklerinde araç sürücüsü veya araçtaki diğer yolcuların emniyet kemerlerinin takılması konusunda bilinçlendirici mahiyette yer verilmesine özen gösterecekler ve çekimi yapılan filmler 09-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında @trafikEGM twitter adresine #KemerinSesGetirsin hashtag'ini etiketleyerek göndereceklerdir.
6)Katılımcılar kimlik, adres ve iletişim bilgilerini e-posta yolu ile tamsosyalmedya@egm.gov.tr adresine göndereceklerdir. Bu süreçte cevap alınamayan ve bilgileri temin edilemeyen ve farklı kullanıcı adıyla e-posta gönderen yarışmacıların yerine yedek listede bulunan yarışmacılar dereceye alınacaktır.
Örnek metin:
Twitter Kullanıcı adı: @aaslan32133 Ebeveyn TC: 22222222222 Ebeveyn Ad Soyad: Ali ASLAN Çocuğun TC: 33333333333 Çocuğun Adı Soyadı: Ahmet ASLAN Telefon:05051111111 İkamet İlçe/İl: Çankaya/Ankara
7)Derece sıralaması yüklenen videolardan en çok beğeni alan eser sırasına göre yapılacaktır.
8)Bir yarışmacı veya kullanıcı sadece bir adet video ile yarışmaya katılabilecektir. Aynı kullanıcı adıyla gönderilen diğer videolar değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca aynı aileye mensup birden fazla kullanıcı tarafından gönderilen videolarda en fazla beğeni alan video değerlendirmeye alınacaktır.
9)En çok beğeni alan 100 video ödül almaya hak kazanmış olacaktır. Ödül olarak ilk yüz dereceye giren her yarışmacıya (1) adet olmak üzere toplamda 100 adet scooter verilecektir. Ancak birden fazla kullanıcı adıyla hesap açarak yarışmaya katıldığı tespit edilenlerin göndermiş olduğu videolardan en çok beğeni alan kullanıcı adı değerlendirmeye alınacaktır.
10)Gönderilen tweetin yarışmanın son gününe kadar yayında kalması ve Twitter kullanıcı hesap isminin değiştirilmemesi gerekmektedir. Yarışmacının twitter hesabının herhangi bir şekilde kapanması veya bloke olması durumunda yarışmacı değerlendirmeye alınmayacaktır.
11)Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı gerek duyduğu takdirde videoların orijinallerini yarışmacılardan isteme ve kullanma hakkına sahiptir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün belirlemiş olduğu #KemerinSesGetirsin hashtag'ine gönderilen eserlerin twitter'dan kaynaklı oluşabilecek teknik sorunlardan dolayı ilgili hashtag içerisinde görüntülenmemesinden Emniyet Genel Müdürlüğü sorumlu değildir.
12)Yüklenen videolarda istenilen filtre, efekt ve her türlü görüntü işleme tekniği kullanabilecektir.
13)Emniyet Genel Müdürlüğünce daha önceden twitter üzerinden düzenlenen yarışmalarda bisiklet alanlar bu yarışmadan tekrar ödül alamazlar.(değerlendirilmeli)
14)Yarışmaya katılan videoların; üçüncü kişilerin fikri mülkiyet haklarını ihlal etmemesi, kamu düzenini bozmaması, zararlı ve kötü alışkanlıkları özendirmemesi, genel ahlaka ve adaba aykırı olmaması ve suç teşkil etmemesi gerekmektedir bu konudaki her türlü hukuki ve cezai sorumluluk videoyu gönderen katılımcılara aittir.
15)Yarışma sonuçları @trafikEGM twitter hesabından, kazananların Twitter kullanıcı adları paylaşılarak ilan edilecektir.
16)Gönderilen videolar bizzat yarışmacı veya ebeveyni tarafından çekilebilecektir. Üçüncü şahıslara ait görüntülerin tamamen veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ¡Hallerindeki tüm hukuki sorumluluk katılımcıya aittir.
17)Bu yarışmanın Twitter platformu ile direk bir ilişkisi bulunmamaktadır. Twitter'in yapacağı değişiklikler, teknik aksaklılar ve düzenlemeler yarışmanın seyrini değiştirebilir. Twiter tarafından kullanıcının spam olarak görülmesi, engellenmesi, görsellerinin kaldırılması gibi sebeplerden Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı sorumlu tutulamaz.
18)Yarışmaya katılanlar "yarışma katılım şartları" nı okuyup kabul etmiş sayılırlar.
Emniyet Kemeri Neden
Gereklidir?
Emniyet kemerlerinin yararları, kaza kategorilerinin hepsinde görülmektedir. Fakat ölüm ve ağır yaralanmanın en çok meydana geldiği çarpma/çarpışma kazalarındaki yararları daha dikkat çekicidir.
Çarpma sonucu savrulan bir eşya da olsa insan bedeni de olsa eninde sonunda bir engelle durdurulur. Bir çarpma anında araç saniyenin ilk on salisesinde durmakta ise de eğer emniyet kemeri takılı değilse direksiyon, kontrol paneli ya da ön cam tarafından durdurulana kadar araç içindeki eşyalar ve araçta bulunan kişilerin bedenleri aynı hızdaki hareketlerine devam edeceklerdir. Oysa doğru takılmış bir emniyet kemeri insan bedenini:
Çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayarak,
Kaza anında meydana gelen çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelterek,
Çarpma etkisinin vücutta tek noktada toplanmayıp dağılmasını sağlayarak,
Çarpma/çarpışma anında koltuktan fırlamayı engelleyerek,
Hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korumaktadır.




Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. geçen hafta hız limiti aşmaktan ceza yazmışlar ödedim fakat hız limitinin kaç oldugu bildiri kagında yazmıyor gittim trafik polisine dedimki hız limiti yazmıyor verdigi cevap biz burdan makineden görüyoruz sen görüyosunda bende bilmek istiyorum bu sürücününde hakkı demekki haksız yere aleni rüşvet alıyosun radar yazısını kuçuk bir tabele ile yolun köşesine koymak sürücülere tuzaktır radar olan yeri 1 km önce haber vermen gerekir uyarıcı levhalar olmalı ceza yazmak çare olmamalı ödedigim ücreti helal etmiyorum bayram üstü