Kaynarca’dan Festivale davet var

Kaynarca Belediyesi tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenecek Kaynarca Geleneksel Su Festivaline Kırklarelilileri davet eden Belediye Başkanı Serdar Türker, Önadım Gazetesi’ni ziyaret ederek Festival içeriği hakkında açıklamalarda bulundu. Çevre, doğa, su ve toprağın önemine işaret etmeyi amaçlayarak geleneksel hale getirdikleri Festivali bu yıl 20-21 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştireceklerini belirten Türker, konserler, konferanslar, dinletiler ve yarışmalarla dolu dolu bir program hazırladıklarını vurgulayarak hem doğanın önemine dikkat çekeceklerini hem de vatandaşları günlük yaşam telaşından biraz uzaklaştıracaklarını söyledi. 

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü Önadım Gazetesi’ni ziyaret ederek Kaynarca Geleneksel Su Festivaline Kırklarelilileri davet etti. Burada Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram ile görüşen Türker, festival hakkında açıklamalarda bulundu. 20-21 Ağustos 2022 Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilecek Festivalin dolu dolu bir programı olduğunu belirten Türker, programa ilişkin şu açıklamalarda bulundu;
“Festivali başlatmadaki en önemli nedenimiz çevre, doğa, su ve toprağın önemiydi. İlk defa 2015 yılında festivalimizi başlattık. Çok güzel bir festival olmuştu. 2016 yılındaki şehit haberlerimizden dolayı festivalimizi iptal ettik ve ardından pandemi sürecinde de iki yıl yapamadık. Fakat bu yıl beşincisini gerçekleştireceğiz. Yine asıl amacımız; çevre, toprak, su. Bunların önemini anlatan paneller düzenlemek. Vatandaşımızın iş yoğunluğundan bir nebze olsun ayrılarak eğlenmelerini sağlamak. Yoğun bir program var. 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü saat 18.00’da açılış korteji ile başlıyor. Hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Edirne Belediyesi Bando takımı. Bulgaristan Harmanlı Halk Dansları Topluluğu. Yine Büyükçekmece Belediyemizin Karadeniz Halk Oyunları Topluluğu halk oyunları gösterileri yapacak. Akşamda özellikle bölgemizin çok önemli sanatçılarından Kırklareli’nin evladı Faruk Yılmaz sahne alacak. Daha sona Kardeş Belediyemiz Bulgaristan’ın Harmanlı Belediyesi’nin yönlendirmiş olduğu Biliana isimli kadın sanatçımız sahne alacak. Yine ulusal medyadan tanıdığımız Esra Özmen sahne alacak. Ardından Kurtalan Ekspres bizlerle beraber olacak. Kurtalan Ekspres ile o geceyi noktalayacağız. Pazar günü her zaman ifade ettiğim gibi çevre, toprak ve suyun önemini anlatan bir panelimiz var. Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinden hocalarımız gelecek. Bunun yanında kız çocuklarımız arasında Su Perisi yarışması yapacağız fakat biz bütün kızlarımızı yine birinci ilan edeceğiz. Usta Tavlacılar Yarışmamız olacak. Akşamüzeri KIRKSEDER’in şiir dinletisi olacak. Sayın Alaeddin İkican Başkanlığında Ekrem İmamoğlu Halk Kütüphanesinde şiirler okunacak. Ona da katılım yüksek oluyor. Yine Pazar akşamı birbirinden değerli sanatçılarımız bizlerle. Hepimizin tanıdığı Süheyla Solak ve Blues Of Rumeli sahne alacak. Rumeli Beyo, Bölgemizin değerli sanatçılarından Canan Şimşek ve son olarak Zakkum Grubu sahne alacak. Bu şekilde bitirmiş olacağız. Güzel ve dolu bir program olacak. Bu sene rekor sayıda katılım bekliyoruz. Özellikle dışarıdan katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz. Hem Kaynarcalı esnaf iş yapıyor hem Kaynarca’da yetişen ürünler gelen vatandaşlarımızla buluşuyor. Yöresel ürün satış yerleri yaptık. Güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum ve sizler aracılığıyla vatandaşlarımızı Kaynarcamıza davet etmekten onur duyuyorum.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol